"Може свідчити про їх плани": Зеленський занепокоївся заявами російських пропагандистів про хімічну зброю

Читать на русском
Автор
826
Президент України зазначив, що в нашій країні немає жодної хімічної зброї
Президент України зазначив, що в нашій країні немає жодної хімічної зброї. Фото president.gov.ua

Зеленський попередив росію про жорстку відповідь на їх злочинні наміри.

Російські пропагандисти з екранів пропутінських телеканалів надто активно почали заявляти про те, що в Україні нібито виготовляють хімічну зброю для атаки на "мирну" росію. Однак, ці заяви варто сприймати як намагання відвести погляд від намірів кривавого диктатора володимира путіна.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у зверненні, опублікованому в ніч на 11 березня.

"Ніякої хімічної чи будь-якої іншої зброї масового ураження на моїй землі не розробляли. І якщо ви зробите щось подібне проти нас, отримаєте найжорсткішу санкційну відповідь" — заявив Зеленський.

Він підкреслив, що пропагандисти зі своїми заявами про якусь "українську хімічну зброю" намагаються прикрити злочини російських окупантів в Україні. І такі заяви дуже непокоять Зеленського, адже це може свідчити про плани самих росіян.

"Вони звинувачують нас… Знову нас! Що ми нібито розробляємо біологічну зброю. Нібито готуємо хімічну атаку. Мене це дуже непокоїть, бо не раз ми переконувалися: хочеш дізнатися про плани Росії – подивися, в чому Росія звинувачує інших. Послухайте, розгін таких звинувачень у російських ЗМІ самі ж показують, що це вони на таке здатні. Російські ж військові, російські спецслужби. Показують, що вони цього хочуть", — зазначив президент України.

При цьому він застеріг, що розплата за такі злочини для росії буде найжорсткішою.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що офіційні особи Британії та США висловили побоювання щодо того, що російська окупаційна армія в Україні може готувати ґрунт для застосування хімічної зброї. У МОЗ після цього дали інструкції про те, що робити постраждалим, якщо окупанти дійсно ризикнуть використовувати отруйні речовини проти населення України.