Маємо happy end: чим закінчилася історія з п’ятирічним хлопчиком, який самостійно евакуювався з Києва до Польщі

Читать на русском
Автор
223043
З хлопчиком усе гаразд, він зустрівся з мамою
З хлопчиком усе гаразд, він зустрівся з мамою. Фото Соцмережі

5-річний Іван самостійно добирався із Києва до Польщі.

Понад 1,7 мільйона людей залишили Україну з 24 лютого, коли росія розгорнула масштабні військові дії на території країни. Українці змушені залишити свої будинки та рятуватися у сусідніх країнах.

Серед біженців є діти, які самі евакуюються та долають сотні кілометрів, рятуючись від війни. Їхня сміливість і мужність вражає, вони роблять вчинки, гідні захоплення.

Кадри з українським хлопчиком, який плакав у польському пункті пропуску, вразили світ.

9 березня про долю Івана (так звати цього хлопчика) повідомила відома у Facebook благодійниця Ольга Руднєва.

За словами Рудневої, два дні тому дитина втратила зв’язок із татом, тому вирушила з Києва до польського Холму самостійно.

Протягом двох днів дороги люди передавали хлопчика з рук до рук, доки він не дістався Польщі. Всю дорогу на зв’язку із попутниками юного українця перебувала волонтерка Ірина. Вона зустріла його вночі на кордоні.

"Після трьох днів маємо happy end", — радіють волонтери.

"Я досі не можу повірити, що 5-річна дитина самостійно дісталася з Києва до Холма. Досі не можу повірити, що вперше Іра написала мені 10 днів тому і приїхала сюди волонтером, а зараз ми прямо рідні люди, які сплять і працюючі разом", – йдеться у повідомленні Рудневої.

Зараз Іван у безпеці – його забрала мати.

Іван у безпеці – його забрала мама

Зазначимо, раніше "Телеграф" писав про хоробрий вчинок 11-річного жителя Запоріжжя, який днями самостійно перетнув половину країни, щоб дістатися кордону зі Словаччиною.