"Геббельс-ТV" руйнує мозок: як російський окупант заблукав у християнських святах

Читать на русском
Автор
2276
Для російських вояк немає нічого святого
Для російських вояк немає нічого святого

"Визволителі", що наскочили — безграмотні та недалекі

У Мелітополі – тимчасово підконтрольному росії місті Запорізької області, починаючи з 2 березня, щодня проводяться мирні мітинги за вільну та незалежну Україну. У країні продовжується 15-й день опору російським агресорам.

Звичайно, перебуваючи на головній площі міста, де встановлено пам’ятник Тарасу Шевченку, у день його народження, 9 березня, мітинг розпочали з віршів великого Кобзаря. Присутні також виконали гімн України та випустили в небо дві зв’язки повітряних куль – блакитну та жовту.

Пам'ятник Шевченку, люди на мітингу
Біля пам’ятника Тарасу Шевченку виконали гімн

А потім колона патріотично налаштованих городян традиційно пройшла центральними вулицями із закликами та гаслами: "Мелітополь, вставай!", "Мелітополь – це Україна!", "Слава Україні!", "Слава ВСУ!"

Мітинг, люди з українськими прапорами
Містяни щодня виходять на мирні мітинги

У Мелітополі, як і раніше, багато військової техніки російських військ, стало набагато більше військових патрулів, їздить автомобіль з гучномовцем, віщаючи про обмеження свобод, якими до початку війни безперешкодно користувалися українці, озброєні автоматами загарбники парами ходять вулицями. Нерідко з ними в розмову вступають і місцеві жителі, намагаючись достукатися до сердець і розуму цих хлопців, присланих сюди на вбивство наших мешканців та свою вірну смерть, пояснюючи, як давно з’явилася на карті світу Україна, і як упродовж усієї історії її підставляла "братня" Росія.

Військова техніка та автомобілі рф на вулицях міста
Техніка російських вояк їздить містом і стоїть на перехрестях

Деякі з "олов’яних солдатиків путіна" ніяк не можуть збагнути, чому до них не кидаються з квітами та в обійми "звільнені від бандерівців" громадяни, а називають окупантами, рашистами та фашистами, вимагають, щоб вони забиралися додому.

Ось як про одну таку зустріч розповідає в соцмережі городянка Ольга Станчевська :

Окупантам – що Різдво, що Великдень, що Прощена неділя - все однаково

"Цієї неділі пішли з друзями на мітинг, щоб ввічливо попросити російський корабель повернутися додому. Гріх не зробити це на таке велике християнське свято. Повертаючись додому, одна з моїх подруг не втрималася і вирішила висловити свій протест в очі окупантам. Вона емоційно розповіла йому, як нам добре жилося до того, як вони прийшли нас від нас же звільняти, як вони зруйнували наше життя, як страждають наші маленькі діти, а на завершення закликала у Прощену неділю скласти зброю та їхати у свої сім’ї. Російський воїн вирішив проявити людяність та відповів на її палку промову: "Христос воскрес!". Дивлячись вдвічі збільшені від подиву очі подруги, раптом здогадався: "А, ви ж іншої віри!". Мораль: не дивіться Геббельс-TV, це руйнує мозок, іноді — безповоротно!".

"Придурки", "Z — значить зомбі", "Справді, марна трата часу до них намагатися достукатися. Боже, бережи рідну неньку-Україну!" – відреагували на пост друзі Ольги.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що в Мелітополі військовослужбовці в російській формі вранці увірвалися до кримськотатарської активістки Лейли Ібрагімової, влаштували обшук і забрали жінку з собою у невідомому напрямку.