З’явилося перше фото з переговорів Кулеби та лаврова

Читать на русском
Автор
7282
Зустріч Куліби та лаврова проходить у турецькій Анталії
Зустріч Куліби та лаврова проходить у турецькій Анталії. Фото facebook.com/oleg.nikolenko.50

Глава українського МЗС раніше заявив, що готовий до переговорів з лавровим, якщо той прилетить до Туреччини, але не поступатиметься принциповими позиціями

Зустріч глави міністерства закордонних справ України Дмитра Кулеби та глави російського МЗС сергія лаврова щодо війни в Україні розпочалася. Захід проходить у турецькій Анталії.

Про це повідомляє речник Міністерства закоржонних справ України Олег Ніколенко.

"В Анталії розпочалися переговори за участі міністрів закордонних справ України, Туреччини та РФ щодо припинення російської агресії проти України", — повідомив він.

Дмитро Кулеба відбув на зустріч у Туреччині увечері 9 березня. 10 березня Кулеба провів успішну зустріч із турецьким колегою Мевлютом Чавушоглу, який матиме роль посередника між Україною та Росією у переговорах щодо війни.

Глава українського МЗС раніше заявив, що готовий до переговорів з лавровим, якщо той прилетить до Туреччини, але не поступатиметься принциповими позиціями.

"Ми ведемо переговори, але українська дипломатія не поступиться жодною принциповою позицією для нашої держави", – заявив він.

На жаль, український дипломат не покладає на цю зустріч великі надії, оскільки розуміє, що затуманених пропагандою росіян переконати буде непросто.

Нагадуємо, що Україна ставить перед собою три цілі у переговорах із російською федерацією. Першочергова – це припинення вогню.