Захоплена окупантами ЧАЕС створює загрозу всій Європі — Подоляк

Читать на русском
Автор
ЧАЕС
ЧАЕС. Фото focus.ua

МАГАТЕ перестала отримувати обов’язкові дані з моніторингової системи безпеки. Що там зараз відбувається, невідомо

Захоплення Чорнобильської АЕС росіянами створює загрозу для Європи.

Про це розповів радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

"Ситуація в Чорнобилі дуже загалом небезпечна. Через дії окупантів там припинено стабільне енергопостачання об’єктів, які просто не повинні залишатися без енергопостачання. Це загроза для всієї Європи. І, звичайно, для самої Росії. У принципі, якщо росіяни розпочали війну за підкорення сусідів у дусі воєн середньовіччя, то в такій ідейній рамці абсолютно немає місця сучасній науці, сучасній інфраструктурі, тому не дивно, що вони стріляють по атомних блоках, ведуть бої на майданчиках ядерних об’єктів, ламають енергопостачання. бути використані як об’єкти шантажу", — зазначив радник голови ОП.

Крім того, Подоляк зазначив, що міжнародна агенція з атомної енергії перестала отримувати дані з моніторингової системи безпеки і на даний момент ніхто не знає, що відбувається на ЧАЕС.

"Крім того, МАГАТЕ перестала отримувати обов’язкові дані з моніторингової системи безпеки. Тобто якщо раніше у світової спільноти під рукою завжди була картинка того, що відбувається на ЧАЕС, то зараз ніхто не розуміє, що там відбувається. І якщо це так, отже, світ має набагато сильніше тиснути на Росію, щоб буквально видавити окупантів з України. Чим довше російські війська знаходяться на території нашої країни, тим більше ці люди із середньовіччя створять проблем для всіх у Європі та для себе", — сказав Подоляк.

Раніше "Телеграф" писав, що окупантів цікавить ще одна атомна електростанція — у Запоріжжі. Вони обстрілювали її.