Бої за Маріуполь у США порівняли з блокадою Ленінграда, а в ООН нажахані розстрілом пологового будинку

Читать на русском
Автор
1155
В ООН нажахані авіаударами російських окупантів
В ООН нажахані авіаударами російських окупантів

В ООН та США відреагували на вибухи у лікарні у Маріуполі.

В Організації Об’єднаних Націй шоковані авіаударом окупантів по пологовому будинку та дитячій лікарні у Маріуполі.

Про це заявив генсек ООН Антоніо Гуттереш у Twitter.

"Сьогоднішній напад на лікарню в Маріуполі, Україна, де розташовані пологове та дитяче відділення, жахає. Громадянські особи платять найвищу ціну за війну, яка не має до них жодного відношення. Це безглузде насильство має припинитися", — написав він.

Виконавчий директор ЮНІСЕФ Кетрін Рассел також повідомила, що вона налякана тим, що сталося в Маріуполі.

"Ми ще не знаємо кількість жертв, але побоюємося найгіршого", — зазначила Рассел.

За її словами, атаки на цивільне населення та цивільну інфраструктуру, включаючи лікарні, системи водопостачання, каналізації та школи, безсовісні і мають бути негайно припинені.

У ЮНІСЕФ закликали до негайного припинення вогню і "всім сторонам — дотримуватися своїх зобов’язань щодо міжнародного гуманітарного права".

У свою чергу в США порівняли те, що відбувається в Маріуполі, зараз із блокадою Ленінграда під час Другої світової війни.

Таке порівняння навів Держсекретар США Ентоні Блінкен та розмістив фотографію із зображенням жінок та написами: "Блокада Ленінграда 1942 – Маріуполь, Україна 2022" на своїй сторінці у Twitter.

"Кожен росіянин знає про блокаду Ленінграда під час Другої світової війни. На жаль, історія повторилася, але тепер російська влада жорстоко морить голодом українські міста", — написав він.

Нагадаємо, в середу, 9 березня, російська авіація цинічно розбомбила дитячу лікарню та пологовий будинок. Внаслідок авіаудару постраждали 17 людей, загиблих немає.

Президент України Володимир Зеленський після варварської атаки російських окупантів звернувся до Заходу, щоби демократичні країни закрили небо над Україною.

Російські окупанти продовжують бомбардувати об’єкти цивільної інфраструктури та житлові будинки. Лише в захопленному Маріуполі під час війни з окупантами загинуло близько 1300 мешканців.