"Це справжній геноцид українців": Зеленський закликав Захід зупинити окупантів

Читать на русском
Автор
525
Зеленський просить світ посилити санкції проти росії за геноцид українців
Зеленський просить світ посилити санкції проти росії за геноцид українців. Фото president.gov.ua

Бомбардування лікарень у Маріуполі президент України назвав справжнім звірством.

На чотирнадцятий день війни в Україні російські окупанти завдали авіаудару по дитячій лікарні та пологовому будинку в Маріуполі. Президент Володимир Зеленський назвав це геноцидом українського населення та справжнім звірством.

Про це йдеться у зверненні голови держави, опублікованому в ніч на четвер, 10 березня.

"Усе, що окупанти роблять із Маріуполем, – це вже за межею звірства. Європейці! Українці! Маріупольці! Сьогодні ми повинні бути єдиними в засудженні цього воєнного злочину Росії, у якому відображається все те зло, яке окупанти принесли на нашу землю", — заявив Зеленський.

За його словами, обстріл дитячої лікарні та пологового будинку Маріуполя вже показав, хто на чиєму боці.

Він зазначив, що внаслідок удару окупантів по лікувальних закладах міста були поранені 17 людей, однак ця цифра ще не є остаточною, адже рятувальники продовжують розбирати завали. Зеленський додав, що більшість пацієнтів та персоналу лікарень врятувало те, що вони завчасно почали ховатися від 500-кілограмових російських бомб.

"Дитяча лікарня. Пологовий будинок. Чим вони загрожували Російській Федерації? Що це за країна така – Російська Федерація, яка боїться лікарень, боїться пологових будинків та знищує їх? Там що були маленькі бандерівці? Вагітні жінки збиралися стріляти по Ростову? Хтось у пологовому будинку принижував російськомовних? Що це було? Денацифікація лікарні?", — поставив прямі питання Зеленський.

Президент підкреслив, що авіабомба на пологовий будинок — це остаточний доказ того, що відбувається геноцид українців.

Зеленський закликав всю міжнародну спільноту об'єднатися та засудили воєнний злочин росії, зокрема посиленням санкцій до тих пір, поки Кремль втратить всі можливості продовжувати цей геноцид.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що на Сумщині сили територіальної оборони розгромили чергову колону окупантів та поповнили свій арсенал корисними трофеями. Крім того, українські військові повністю вибили окупантів із міста Дергачі, яке знаходиться зовсім поруч із Харковом.