Росіянами наказали вбивати мирних: зізнання полоненого окупанта (відео)

Читать на русском
Автор
1869
Начальник взводу російської армії Новина оновлена 30 березня 2022, 17:49
Начальник взводу російської армії. Фото СБУ

З’явилися нові свідчення звірств російської армії у Харкові

Полонений начальник взводу російської армії, який нібито їхав в Україну, щоб звільнити її від "нацистів", зізнався: командування дало добро військовим на розстріл мирних жителів Харкова та їхнього житла. Служба безпеки України опублікувала відео допиту чергового російського "миротворця" на своїй сторінці у Facebook.

Росіянин повідомив, що в Україні опинився 24 лютого приблизно о 05:00. Боєць знав, що їде на територію України. Стояло завдання захопити місто Харків, окупувати всі основні дороги, перекрити виходи цивільних осіб, обстрілювати цивільні об’єкти та об’єкти житлового фонду. Місто планували взяти за 3 дні.

Відео допиту полоненого начальника взводу російської армії

"Також був дозвіл відкривати вогонь по мирному населенню та всім жителям міста", — розповів полонений.

Після встановлення "російського миру" у Харкові військові мали чекати подальших завдань від російського командування. Планувалося, що бійці окупуватимуть решту українських міст. Проте мріям росіян не судилося збутися. Зі взводу полоненого бійця, за його словами, в живих не залишилося майже нікого. Сам військовий ховався в лісі з ще одним солдатом, який його врятував, доки вони обоє не потрапили до полону ЗСУ.

У Службі безпеки України повідомляють, що слідчі та контррозвідники продовжують здобувати інформацію про завдання супротивника.

Раніше "Телеграф" уже повідомляв, що російські військові не просто мають дозвіл від командування на розстріли мирного населення в Харкові, а й навіть можуть отримати кулю від своїх товаришів по службі за відмову від насильства і допомогу мирним жителям.

Нагадаємо також, що українські війська знищили позиції ворога за 20 км від Харкова, тому росіяни втратили можливість обстрілювати місто.

Усього минулої доби рашисти вбили десятки мирних українців. У Харківській області Служба порятунку вдалося врятувати чотирьох людей після авіаудару в їхньому будинку. Втрати ж російської армії перевищують 12 тисяч людей, 300 танків та 1000 бойових броньованих машин.