Евакуаційні поїзди повертаються на Схід із гуманітарними вантажами – Кубраков

Читать на русском
Автор
Евакуаційні поїзди повертаються на Схід із гуманітарними вантажами – Кубраков

"Лише за перші 7 днів березня українською залізницею перевезено 8 882 тонни гуманітарних вантажів"

Евакуаційні поїзди після доставки переселенців у західні регіони повертаються на Схід, навантажені гуманітарною допомогою.

Про це у Facebook повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков та розмістив фото поїзда Інтерсіті+ Львів – Харків, який доставив уранці до Львова переселенців. Він уже готовий до відправлення у зворотному напрямку із гуманітарною допомогою.

"Лише за перші 7 днів березня українською залізницею перевезено 8 882 тонни гуманітарних вантажів. З них 3383 тонни – це вантажі, які ми доставили за допомогою не вантажних, а пасажирських вагонів. У воєнний час ми використовуємо всі логістичні можливості для підтримки регіонів, що постраждали", — написав міністр.

Пасажирські поїзди, що повертаються на Схід напівпорожніми, використовуються як додатковий канал доставки гуманітарних вантажів, серед яких продукти харчування, вода, ліки, дитячі товари та багато іншого.

"Все, що необхідно містам-героям: Харкову, Маріуполю, Чернігову, Волновасі, а також Сумам, Києву та іншим містам, селищам", — додав Кубраков.

Загалом з 1 по 7 березня, за даними міністра, до Харківської області було доставлено понад 470 тонн допомоги, до Донецької — 230 тонн, до Київської – 2 450 тонн.

При цьому основне навантаження з доставки гуманітарної допомоги наразі припало на автомобільний транспорт.

"Саме налагоджена логістика є запорукою того, що міста вистоять, а спротив агресору буде лише наростати. Адже, на відміну від голодних і дезорієнтованих російських солдатів, яких злочинне керівництво росії кинуло напризволяще, українці знають, що немає підстав для відчаю, коли вся країна з ними", — зазначив Кубраков.