"Боріться-поборете, вам Бог помагає!": Шевченко і сьогодні надихає українців на боротьбу з окупантом

Читать на русском
Автор
22134
Цитати Шевченка, які надихають на боротьбу Новина оновлена 22 квітня 2022, 13:08
Цитати Шевченка, які надихають на боротьбу

Творчість Тараса Шевченка надихає мільйони українців на боротьбу із окупантами.

У середу, 9 березня, коли весь український народ бореться з російськими окупантами, виповнюється 208 років від дня народження одного із символів української держави – поета, художника та громадського діяча – Тараса Григоровича Шевченка.

У своїй творчості Тарас Шевченко сформулював та обґрунтував національну ідею — звільнення людини від будь-якого гніту та неволі, здобуття Україною незалежності, реалізація нею свого власного шляху розвитку та призначення.

Вірші Тараса Шевченка сьогодні як ніколи є актуальними, вони надихають українців на боротьбу з окупантом. Понад 200 років тому він у культурному плані повстав проти Російської імперії, а сьогодні їй протистоїть вся Україна.

Він боровся за нашу свободу словом — ми боремося ділом!

До 9 березня в Україні запустили загальнонаціональну акцію "Шевченко закликає, Україна перемагає!", яка має підняти український дух та волю до опору.

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь закликає відомих людей, політиків, чиновників, лідерів громадської думки, військових, усіх українців, усіх людей доброї волі у важкі для України часи надихнутися силою шевченківського слова, прочитати його своїм побратимам та сестрам, дітям чи друзям.

"Також по можливості записати та розповсюдити в соцмережах тексти, малюнки, повідомлення, відеоролики з декламуванням актуальних рядків поета під хештегом #ШевченкоПризываетУкраинаПеремагає, читати вірші публічно, у телерадіоефірах по всій країні та за кордоном", — запропонував Кремінь.

"Українське слово — це потужна зброя, а Шевченкове слово — це зброя непереможна!", — зазначив уповноважений.

Українці приєдналися до акції і декламують вірші поета.

Нагадаємо, письменник і художник Лесь Подерв’янський у бліццерв’ю "Телеграфу" розповів, чому, на його думку, українці вже перемогли у війні з росією,