А як же "втрат немає"? Україна просить Червоний Хрест вивезти тисячі трупів російських військових до РФ

Читать на русском
Автор
6820
Колаж "Телеграфу"

Втрати військових Російської Федерації вираховуються тисячами загиблих солдатів та офіцерів, при цьому в Москві такі цифри замовчуються. Україна ж вимушена звертатися за допомогою до Міжнародної організації Червоного Хреста, аби та організувала вивезення тіл вбитих до Росії.

Про це йшлося у виступі міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук у суботу, 26 лютого.

За її словами, наразі на території України знаходяться сотні загиблих російських військовослужбовців. Утім, Росія не поспішає повертати їх на батьківщину.

"Це гуманітарна проблема, і ми просимо [Червоний Хрест] зробити так, щоб тіла російських окупантів покинули територію України і потрапили до Російської Федерації", — підкреслила чиновниця.

На думку Ірини Верещук, представники держави-окупанта мають розуміти, які втрати понесла їхня армія, спробувавши загарбати українську землю. Також вона звернулася до росіян із проханням зробити так, аби їхніх земляків полягло в Україні якомога менше.

Варто зазначити, що наразі втрати України — набагато менші, аніж у противника. Повідомляється, що співвідношення лише загиблих вираховується у пропорції 17:1. При чому українська сторона підраховує втрати, включно з цивільним населенням.Понад тисяча наших співвітчизників дістали поранення.

Також "Телеграф" писав, як на кількість поранених російських солдатів реагують медсестри із військових шпиталів РФ. Спойлер — вони, м'яко кажучи, здивовані.