Відома китайська компанія визнана спонсором агресії РФ: "Телеграф" з’ясував, що вона заробляє і в Україні

Читать на русском
Автор
543
Відома китайська компанія визнана спонсором війни
Відома китайська компанія визнана спонсором війни. Фото НАЗК

Бізнес на крові

Російське Міноборони активно скуповує китайські всюдиходи бренду Odes для своїх військових. Це означає, що компанія з Піднебесної заробляє мільйони на постачанні цих автомобілів до рф та сплачує немалі податки в бюджет країни-агресора (лише за 2022 рік майже на мільйон доларів).

Тому в НАЗК внесли цього виробника до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це повідомляється на офіційному сайті Агентства.

Виробник всюдиходів Shandong Odes Industry Co., Ltd заробляє в росії та Україні

Shandong Odes Industry Co., Ltd — компанія, зареєстрована в Китаї. Також вона продає свої квадроцикли у США під брендом Aodes — на американському ринку вони шалено популярні.

У Росії також їх активно скуповують. Не відомо, чи знають про це китайці, але окупанти використовують ці всюдиходи не для спорту чи відпочинку, а для пересування тимчасово окупованими територіями України. Нещодавно українські військові знищили 2 таких квадроцикли у Херсонській області.

Також продукція Odes представлена в Україні. Згідно з інформацією з відкритих джерел, імпортують техніку цього китайського виробника компанія "Агромото" та "Інтертехніка".

У коментарі журналісту "Телеграфу" менеджер компанії "Агромото" сказав, що квадроцикли є в наявності, а в "Інтертехніці" очікують на постачання товару з Нового року. В обидвох компаніях не знали про те, що виробник, офіційними дилерами якого вони є, постачає такі ж квадроцикли до рф, і що вони є спонсорами війни.

А на ще одному сайті ці ж квадроцикли пропонуються як американський товар. Втім, це нічого не змінює.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у США автодилер продав 13 клієнтам один і той же фургон. Йому загрожує 170 років позбавлення волі.