В Україні заборонили відеореєстратори: що це означає

Читать на русском
Автор
1000
Камери в машинах поки що краще відключити
Камери в машинах поки що краще відключити

Водіїв просять подбати не лише про свою безпеку, а й безпеку військових та бійців ТрО

На час воєнного стану українським водіям заборонили використовувати відеореєстратори, встановлені в автомобілях. Відключити подібну техніку, котра фіксує події на дорозі, просять, щоб убезпечити воїнів ЗСУ та тероборони від розкриття їхніх позицій.

Таку інформацію повідомила "Українська правда", посилаючись на спікера ЗСУ Богдана Сеніка.

Свіжі факти та аналітика – достовірно про війну з росією

Жодних винятків щодо України немає — заборона поширюється на кожну з областей. Водіїв просять не використовувати відеореєстратори, щоб ті не фіксували, де саме на місцевості та біля яких населених пунктів розміщуються блок-пости та інші угруповання українських військових. Також камери здатні фіксувати пересування нашої військової техніки, що може негативно вплинути на військову ситуацію в разі захоплення автомобіля російськими окупантами.

Додамо, що заборона поширюється не лише на автомобілі, а й на мототранспорт. Заборонено фотографувати або знімати на відео дороги загального користування, блок-пости, зміцнення, військові частини та важливі об’єкти інфраструктури.

Насамперед попередження стосується водіїв, які живуть або працюють у областях, де відбуваються активні бойові дії.

Нагадаємо, що під час війни в Україні посилили кримінальну відповідальність за окремі злочини. Так, колаборантам, які підтримують ворога або співпрацюють з ним із власної волі, може загрожувати до 15 років за ґратами. Збільшився термін позбавлення волі для зрадників батьківщини — Зеленський підписав відповідний указ.