Дрони з батьківщини АК-47, названі на честь квітки: де виробляють нові безпілотники, що атакують Київ

Читать на русском
Автор
1965
Дрони
Дрони. Фото Відкриті джерела

Відоме точне місце розташування виробництва нових дронів, правда дістати до нього поки що неможливо

На минулих вихідних Київ зазнав нальоту невідомих раніше безпілотників. У збитих дронах було виявлено дешеві китайські комплектуючі. А тепер стало відомо, що виробляють їх у столиці Удмуртської Республіки росії – Іжевську, і названі вони на честь місцевого символу Передуралля – квітки Італмас.

Як повідомляють пропагандистські ресурси росії, їх випускає компанія-виробник дронов-камікадзе "Ланцет". Але на відміну від останнього, "Італмас" мають куди більшу дальність польоту та кількість вибухової речовини. При цьому він має стати дешевшою альтернативою іранському Shahed-136.

Його виробляють у російській Удмуртії
Дрон Італмас

За словами пропагандистів, дальність польоту "Італмаса" становить близько 200 км, також дрон несе в собі 20-25 кг вибухівки. Його основною метою мають стати склади та позиції артилерії у глибокому тилу.

Зауважимо, що відоме навіть місце виробництва цих безпілотників. Так, ще наприкінці 2022 року в Іжевську спалахнув скандал — виробник БПЛА "Ланцет" компанія ZALA (частина концерну "Калашников", що виробляє автомати АК-47), вирішила викупити торгово-розважальний центр "Італмас".

У цьому ТРЦ виробляють дрони, що атакували Київ.
ТРЦ Італмас в Іжевську

Подібне виробництво налякало місцевих жителів і вже до лютого 2023 року 2400 мешканців сусідніх будинків підписали петицію з проханням заборонити виробництво у ТРЦ, оскільки вони побоювалися ударів "відплати" ЗСУ по військовому об’єкту, на який перетворювався "Італмас". Іжевці побоювалися, що ЗСУ зможуть дістати їх за 1670 км від кордону з Україною.

До кордону з Україною виробництву дронів приблизно 1700 км.
Республіка Удмуртія на карті

Втім, думка мешканців Іжевська була проігнорована. Найдовше трималися "Іжевські терми", розташовані у будівлі ТРЦ, але й вони 30 вересня залишили ТРЦ.

Під час візиту президента росії володимира путіна до столиці Удмуртії 19 вересня йому продемонстрували новий безпілотник "Італмас", який, за запевненнями пропагандистів, є "повністю російською розробкою". Але при цьому зліплений із китайських комплектуючих.

Італмас демонстрували президентові Росії путіну під час його візиту до Іжевська.
Дрон Італмас

Зауважимо, що останнім часом окупанти активізували використання зброї, якій ВСУ поки що нічого не можуть протиставити. Прикладом цього стали авіабомби великої потужності, що коригуються, які десятками щодня сиплються на голови українських воїнів.