Не тільки F-16: Рєзніков назвав літак, який допоміг би ЗСУ громити ворога

Читать на русском
Автор
2233
Eurofighter Typhoon
Eurofighter Typhoon. Фото Відкриті джерела

Декілька сотень цих літаків дозволяють поставити ЗСУ не одну ескадрилью

Хоча низка країн погодилася дати Україні літаки F-16, не лише ці винищувачі можуть допомогти Україні.

Як розповів міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв’ю виданню Ouest France, він чекає від Німеччини та Великобританії допомоги у вигляді винищувача Eurofighter Typhoon.

За багатьма характеристиками європейський Typhoon не поступається, а то й перевершує американський F-16. Наприклад, дальність його польоту становить 1390 км, що значно більше F-16 з його 550 км, також він перевершує американський літак у озброєнні – 27-мм авіагармата та 13 підвісок для розміщення зброї (бомб, ракет та іншого) проти 20-мм гармати та 11 вузлів підвіски у F-16.

Але показник, у якому "Тайфун" повністю перевершує своїх конкурентів — висота польоту, що перевищує 19 км. Найближче до нього стоїть радянський МіГ-29 з його стелею в 18 км, решта може літати на висотах приблизно до 15,2 км. Ця перевага дуже корисна у повітряному бою, та й ЗРК буде складніше дістати Eurofighter на такій висоті.

Але при цьому F-16 швидше за Typhoon і легше, що дозволяє йому краще маневрувати в повітряному бою. Але головний плюс американського літака – кількість, адже їх було виготовлено близько 4 тисяч, тоді як "європейців" лише близько 500.

Нагадаємо, що в Міністерстві закордонних справ України також вважають, що Eurofighter Typhoon дозволить не "зациклюватися" на F-16 і буде гарною альтернативою американському літаку.