"Бронемотлох" на варті Криму: чому окупанти послабили захист півострова

Читать на русском
Автор
2197
Крим окупантам захищати нема чим
Крим окупантам захищати нема чим. Фото Колаж "Телеграфу"

Атаці на Крим окупантам не буде чого протиставити

Через величезні втрати в техніці з початку 2023-го року, на передовій у окупантів з’являється все більше антикварної техніки, вік якої найчастіше перевищує 70 років. Найчастіше цю техніку направляють на поки ще другорядний напрямок – на Херсонщину та Запоріжжя.

Таку закономірність помітив військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко у своєму Telegram-каналі. Він продемонстрував фото танків Т-54/55 розробки 1940-х років у районі Бердянська, що, на його думку, підтверджує практику насичення півдня України старою розконсервацією.

Перевезення Т-55

"Нагадаю, саме на Правобережній частині Херсонської області росіяни вперше почали активно застосовувати танки Т-62 наприкінці травня 2022 року. Схоже, за якістю техніки пріоритет віддається Луганській та Донецькій області, а південь, як за штатною комплектацією, регулярним МТО, так і якістю — у заду. У прямому та переносному сенсі", — резюмує експерт.

При цьому Олександр Коваленко зазначає, що навіть на російських інтернет-майданчиках дивуються з того, який старий мотлох жене командування окупантів в Україну і обурюються, що танки навіть не спромоглися обвісити хоча б динамічним захистом "Контакт-1".

"Хоча, правду кажучи, "Контакт-1" не допоможе цьому раритету від слова зовсім. То хоча б "мобільність" збережуть", — підкреслює експерт.

Т-55 захищатимуть Крим

Нагадаємо, "Телеграф" писав, що подібна модернізація трохи молодшого Т-62 лише погіршила його бойові можливості.