Битва "термінаторів". Україна створила гідного супротивника російському бойовому роботу (відео)

Читать на русском
Автор
8180
Битва "термінаторів". Україна створила гідного супротивника російському бойовому роботу (відео)

Битва може не відбутися через неявку на полі бою росіян

Російсько-українська війна стала справжнім проривом у сфері бойового застосування безпілотних бойових засобів і за повітряними та надводними дронами на фронтах з’являються сухопутні бойові роботи.

Як розповів на своєму Telegram-каналі офіцер Армії оборони Ізраїлю Ігал Левін, новий український бойовий робот, наразі без офіційної назви, вже проходить випробування і незабаром стане відчутною підмогою для української піхоти.

Бойовий робот для ЗСУ

Апарат оснащений туреллю з великокаліберним кулеметом 14,5 мм і боєкомплектом у 200 набоїв, також робот може похвалитися деякою автономністю — він здатний працювати дві доби без підзарядки, а також вміє плавати.

Зазначимо, що перші зразки роботів ще у 2018-му році показувала компанія Global Dynamics зі Львова, яка пропонувала два бойові роботи — "Ironclad" та "Hound". Так, "Ironclad" мав броню і міг нести кулемет калібром 7,62 мм із боєзапасом у 1000 набоїв, а "Hound" міг перевозити до 600 кг вантажу.

Окупанти раніше похвалилися роботизованою наземною платформою "Маркер", який може озброюватися кулеметами, РПГ, а в останньому варіанті, як стверджують у Росії, ще й протитанковими ракетами. А поранений у сідницю екс-глава "Роскосмосу" Дмитро Рогозін навіть заявив, що вони знищуватимуть західні танки.

Насправді ж після короткого відео розвантаження "Маркера" не було жодних відомостей про їхню участь у реальних бойових діях.

Також ВПК України розробляє бойові наземні модулі, які дозволяли б вести вогонь зі зброї розрахункам, що знаходяться на безпечній дистанції від зброї.