Черговий "залізний капут": на фронті засвітився новий зразок "злого генія" зс рф

Читать на русском
Автор
6208
АТС-59Г з 25 мм гарматами
АТС-59Г з 25 мм гарматами. Фото defence-ua.com

На передовій помічено нову саморобку окупантів

Окупанти продовжують дивувати всіх саморобними зразками "нової" військової техніки, для чого використовують дедалі більш старі зразки, які вже давно зняли з озброєння та виробництва. Цього разу в тилу на одному з напрямків було помічено радянського артилерійського тягача АТС-59Г, на який встановили установку 2М-3М з двома гарматами калібру 25-мм.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі журналіст Андрій Цаплієнко, підкресливши, що тягач не має жодного бронювання і вразливий для вогню у відповідь.

Нову зброю везуть на фронт

Сам АТС-59Г став покращеною версією артилерійського тягача АТС-59, виробництво яких розпочалося ще 1959 року для перевезення артилерійських гармат. Все "покращення" полягало лише у створенні кабіни на 6 осіб замість колишньої двомісної.

Вже до початку 80-х обидві версії тягача застаріли і виробництво припинилося, оскільки гармати стали масово робити у вигляді самохідних артилерійських установок. Проте тягачі марки АГС-59 залишилися на зберіганні, а згодом активно стали використовуватися в тайзі на Далекому Сході росії завдяки високій прохідності та можливості привезти 3 тонни вантажу в кузові та до 14 тонн на причепі.

АТС-59Г

У самих зс рф тягачі перебували на озброєнні до 1998 року, після чого були зняті і відправлені або на склади тривалого зберігання, або продавалися.

До мінусів АТС-59, крім відсутності броні, можна віднести старий двигун потужністю всього 300 кінських сил, але він споживає на 100 км дороги не менше 150 літрів палива, а в умовах бездоріжжя — ще більше.

"І тут я тільки одного не можу зрозуміти… чому саме АТС-59Г? Чому не продовжити клепати цих моторошних гомункулусів на базі МТ-ЛБ? Їх на зберіганні в росії має бути достатньо, крім того, вони відрізняються непоганою прохідністю, але раптом… старий і не особливо популярний тягач? — дивується військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

Курс на створення смішних на вигляд саморобних зразків техніки окупанти взяли ще у березні, використавши для першого зразка легкоброньований тягач МТЛБ.