Атака, як у комп’ютерній грі: у мережі показали роботу дрона "Скажений кабан" на полі бою (фото, відео)

Читать на русском
Автор
9689
Дрони "Скажений кабан"
Дрони "Скажений кабан". Фото Колаж "Телеграфу"

Цей дрон практично неможливо збити через високу швидкість польоту

Українські військові успішно використовують проти російських окупантів FPV-дрони, у тому числі й безпілотники "Скажений кабан". Вони керовані із допомогою окулярів віртуальної реальності і можуть літати на відстані до 10 км від оператора.

Журналіст Сергій Лойко на своїй сторінці у Facebook розповів про характеристики цих небезпечних для ворога "пташок". Він також показав відео блискучої роботи дрона та фото боєприпасів, якими оснащені ці безпілотники.

БПЛА несуть термобаричні заряди (для об’ємного — 4 метри в діаметрі — безосколкового протипіхотного вибуху) та кумулятивні заряди (проти БМП та танків). За словами Лойка, ці дрони волонтери закуповують у Латвії для українських воїнів.

Управління цією технікою військові здійснюють за допомогою окулярів віртуальної реальності. Таким чином, пілот залишається на землі і веде атаку начебто у комп’ютерній грі.

Дальність польоту дрона "Скажений кабан" становить до 10 км. Батарейки розраховані на 20 хвилин польоту. Однією з головних переваг цього безпілотника є те, що збити його практично неможливо завдяки високій швидкості — до 120 км на годину.

"Дрон безповоротний, одноразовий, посадка не передбачена. Дуже ефективна зброя на тактичному театрі військових дій. Подивіться відео атаки дронів. Орки навіть не встигають хреститися перед подорожжю до пекла", — пише Сергій Лойко.

На опублікованому ним відео видно, як наші військові застосовують проти окупантів "Кабанів". Завдяки цим безпілотникам, їм вдається вражати російську бронетехніку.

Також журналіст додав фотографії боєприпасів, де українські захисники залишають свої послання окупантам.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав, що українські військові отримають від США потужні та новітні дрони. Наприкінці літа-2022 армія США тільки-но прийняла їх на озброєння разом із безпілотниками RQ-7B Shadow.