Світовий рекорд. Яка гвинтівка допомогла снайперу спецназу знищити ворога за 2700 метрів

Читать на русском
Автор
30122
Гвинтівка McMillan Tac 50
Гвинтівка McMillan Tac 50. Фото Відкриті джерела

Український спецназівець обійшов свого канадського колегу

Боєць 73 морського центру СПП ім. кошового отамана Антона Головатого з відстані 2710 метрів знищив двох окупантів, що є світовим рекордом для снайперів. Попередній наддальний постріл – на дальність 3540 метрів канадського снайпера WALI, був зроблений іншою людиною з ближчої відстані, про що він розповів у своїх пізніших інтерв’ю.

Про це пише Telegram-канал "Правда Геращенко", наголошуючи, що постріл був зроблений зі снайперської гвинтівки McMillan Tac 50.

Момент рекордного пострілу

McMillan Tac 50 – великокаліберна (12,7 мм) снайперська гвинтівка виробництва США, якою озброюються підрозділи поліції у Штатах та Канаді, а з 2000 року стоїть і на озброєнні канадської армії. Саме з неї було зроблено цей постріл на 3540 метрів, який згодом сам снайпер спростував.

Ця гвинтівка завдяки важкому патрону 12,7х99 мм є серйозним засобом стрільби на далекі відстані, має вагу близько 12 кг, штатний оптичний приціл з 16-кратним збільшенням, магазин на п’ять патронів з ручним перезарядженням.

Все це робить McMillan Tac 50 дуже потужною та точною зброєю, але й вимогливою до професіоналізму снайпера, адже помилка в оцінці відстані до мети на 10 метрів або швидкості вітру на 0,5 м/с веде до відхилення кулі від мети на 1 метр.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що боєць ТРо зміг збити ворожу ракету зі звичайного кулемета Калашнікова.