Призначений росією "глава" Криму жорстко вилаяв Усика і ще кількох українців

Читать на русском
Автор
2732
Чемпіон Олександр Усік не дає спокою російським окупантам Новина оновлена 10 серпня 2022, 15:38
Чемпіон Олександр Усік не дає спокою російським окупантам. Фото fightnews.info

Окупаційна влада Криму пригрозила позбавити Усика ордена почесного громадянина півострова

Голова окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов назвав українського боксера родом із Криму Олександра Усика "швалью" і сказав, що позбавить його та інших діячів України всіх звань, регалій та орденів почесних громадян півострова.

Відеозвернення Аксьонова поширили в мережі.

Чому росії не виграти війну проти України?

"Прийняли рішення позбавити всіх звань та регалій, орденів, звань почесних громадян міст та районів усіх діячів України, які заплямували себе в частині проведення спеціальної військової операції щодо росії, до російських, російськомовних громадян України. Серед них боксер Усик, який є почесним громадянином "Сімферополя є. Зараз буде доручення главі адміністрації Сімферополя позбавити його цього статусу. Упевнений, що всі без винятку підтримають. Колишній президент України Кравчук, Куніцин (колишній прем'єр-міністр Криму) і вся ця шваль, яка активно піариться на українських каналах. Вони не гідні носити звання та нагороди Республіки Крим", — виплюнув із себе потік лайки окупант.

Як відомо, Усик одразу після вторгнення росії в Україну став на захист своєї країни та пішов у територіальну оборону.

Після анексії Криму боксер у різний час стверджував, що півострів належить нікому, кримчанам чи богу, і з лютого 2022 року чемпіон змінив риторику остаточно і вже називає його українським.

Крім того, Усик називав путіна шизофреником і хворою людиною.