Сербські спортсмени потрапили у скандал через прапор України (відео)

Читать на русском
Автор
6724
Сербські баскетболісти не схотіли тримати український прапор
Сербські баскетболісти не схотіли тримати український прапор. Фото Screenshot

Керівництво сербської команди не підтримало акції проти війни.

Після виключення всіх російських клубів із баскетбольної Євроліги у турнірі прогримів скандал через український прапор. Баскетболісти сербської "Црвени Звезди" відмовилися тримати прапор України перед матчем.

Про це повідомляє Eurohoops у Twitter.

У матчі 21 туру регулярного сезону Євроліги литовський "Жальгіріс" приймав сербів. Перед грою проходила акція проти війни в Україні, проте гравці сербської команди демонстративно її проігнорували. Відразу вболівальники засвистали гостей. До слова, литовський колектив здобув перемогу над "Црвеною Звездою" в овертаймі з рахунком 103 — 98.

На telegram-каналі Олега Шарпа з’явилася реакція уболівальників на поведінку сербів. На трибунах під час гри кричали: "Слава Україні! Героям Слава!"

Відеоогляд матчу "Жальгіріс" — "Црвена Звезда":

За підсумками цієї зустрічі "Жальгіріс" та "Црвена Звезда" займають 14-те та 11-те місця відповідно в турнірній таблиці регулярної першості.

Турнірне становище команд у Євролізі
Турнірне становище команд у Євролізі

Нагадаємо, відразу кілька європейських збірних відмовилися грати проти росії у відборі на чемпіонат світу з баскетболу-2023. Схоже, команду рф можуть усунути від Мундіалю за футбольним прикладом від УЄФА та ФІФА.