Воювати доведеться США: суперниця Трампа на виборах зробила жорстку заяву щодо надання допомоги Україні

Читать на русском
Автор
4319
Хейлі піддала критиці Конгрес США та президента Байдена Новина оновлена 19 лютого 2024, 15:59
Хейлі піддала критиці Конгрес США та президента Байдена. Фото Соцмережі

Україна не просить війська – тільки зброю та боєприпаси, США зараз позбавлені від необхідності воювати з Росією самостійно

Російський диктатор Володимир Путін у разі перемоги в Україні неодмінно рушить далі й наступною його ціллю можуть стати країни Балтії. Тому США зацікавлені в тому, щоб схвалити пакет допомоги Україні, який поки що застряг у Палаті представників Конгресу США.

Як розповіла суперниця експрезидента Дональда Трампа у передвиборчих перегонах від Республіканської партії Ніккі Хейлі у розмові з каналом ABC, якщо Україна не отримає цієї допомоги, то воювати вже доведеться громадянам США.

Вона розкритикувала чинного президента США Джо Байдена в тому, що той недостатньо багато уваги приділяв питанню комунікації з американцями з приводу важливості теми України, погроз, з якими стикається Ізраїль, а також про виклики з боку Ірану та Китаю. За її словами, це призвело до того, що американці дистанціювалися від цих тем, а противники США набули сміливості.

"Давайте нагадаємо американському народу, що Путін сказав, що як тільки він захопить Україну, наступними будуть Польща та країни Балтії. Тепер він відправляє солдатів до кордонів цих країн, так само як він це зробив з Україною", — сказала Хейлі.

Політик нагадала, що у разі російського вторгнення в одну із цих європейських країн США автоматично стають учасником війни. А щоб уникнути цього, необхідно надати допомогу Україні, яка зайнята стримуванням російської агресії.

"Україна не просить війська, вона просто просить техніку та боєприпаси для перемоги у цій війні. Вони мають велику бойову силу. Нам потрібно дати їм те, що їм потрібно, щоб вони могли перемогти, щоб ми могли запобігти відправленню наших військових чоловіків і жінок на війну", — сказала вона.

Хейлі також додала, що в Конгресі США кажуть американцям, що їм доведеться обирати між Україною та Ізраїлем та захистом власного кордону. Однак це не так, оскільки на всі ці цілі треба виділити менш як 5% оборонного бюджету, а кінцева мета цього полягає у запобіганні повномасштабній війні між Росією та Заходом.

"І їхнє завдання — забезпечити безпеку американців. І вони мають донести це до американського народу. І зараз вони цього не роблять", — підсумувала вона.

Як повідомлялося раніше, надання Україні військової допомоги від США знову відкладається на великий термін, оскільки Палата представників Конгресу США не зможе проголосувати документ раніше, ніж у середині березня.