Є й інші варіанти: посол США сказала, чому Конгрес не голосує за допомогу Україні

Читать на русском
Автор
2398
Бріджіт Брінк запевнила Україну в глибокій підтримці США
Бріджіт Брінк запевнила Україну в глибокій підтримці США. Фото Відкриті джерела

Посол відзначила, що існують інші варіанти виділення допомоги Україні

Попри те, що питання допомоги Україні має двопартійну підтримку в Конгресі США, розгляд законопроєкту щодо фінансування цієї допомоги – невіддільна частина американського політичного процесу, тому саме конгресмени будуть вирішувати, коли та як голосувати.

Про це заявила посол США в Україні Бріджит Брінк в коментарі "Суспільному". Вона запевнила, що підтримка України, як говорили їй конгресмени, "є глибокою та сильною".

"Для нас це політичний процес, і я впевнена, що гроші для України будуть ухвалені Конгресом, але це частина нашого політичного процесу", – заявила вона.

При цьому посол додала, що існують інші варіанти виділення допомоги Україні. Вони потребують президентського ухвалення та можуть бути цілком прийнятними для України.

"Щодо ленд-лізу чи президентського виділення грошей Україні. Такий варіант прийнятний для Києва, оскільки це можна зробити дуже швидко і це не вимагає від України повернення суми наданої безпекової допомоги", – відзначила вона.

Тим часом трампіст, спікер Палати представників США Майк Джонсон не має наміру ставити на голосування поданий у Сенаті законопроєкт про посилення безпеки кордонів на суму 118 мільярдів доларів, у якому також передбачено допомогу для України та Ізраїлю. Цей документ не пройде у нижній палаті Конгресу.

Представники Республіканської партії США в Сенаті хочуть відокремити допомогу Україні, Тайваню та Ізраїлю від пакету із посиленням захисту південних кордонів. Союзникам США потрібно надати допомогу, але прикордонний пакет зараз робить неможливим прийняття законопроєкту про фінансування.

При цьому у Байдена виступають проти того, щоб члени Палати представників відправляли на голосування законопроєкт щодо надання фінансової допомоги Ізраїлю окремо від допомоги Україні. Це називають "цинічним маневром".