Найслабший пакет: нові санкції Євросоюзу проти Росії не порадують – ЗМІ

Читати російською
Автор

Пакет, який повинен був стати найпотужнішим, стане найнеамбітнішим

Новий пакет санкцій Європейського Союзу проти Росії, вже тринадцятий за рахунком, який хочуть прийняти до другої річниці вторгнення РФ в Україну, стане найслабшим з усіх. В цьому пакеті, схоже за все, не буде жодних сильних рішень.

Про це написав журналіст видання "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк у своему Twitter (X). За його словами, пакет охопить персональні санкції, активи… і все.

"Як і очікувалося: судячи із заяв, наступний пакет санкцій ЄС щодо Росії складатиметься лише із візових заборон/замороження активів близько 250 осіб/організацій. До другої річниці повномасштабного вторгнення в Україну це буде найслабший і найнеамбітніший пакет санкцій сьогодні", – зазначив він.

Раніше планувалося, що вже з 3 лютого Європейська комісія почне з країнами-членами Європейського Союзу обговорення нового, вже 13-го пакету санкцій проти російського терористичного режиму. Очікується, що ухвалений цей пакет буде до річниці російського вторгнення в Україну, 24 лютого.

У грудні 2023 року ЄС затвердив уже 12-й пакет санкцій проти Росії. Він, зокрема, посилить контроль за "ціновою стелею" на російську нафту, запровадить заборони на імпорт ще цілої низки товарів з РФ та багато іншого.

29 січня 2024 року Рада Європейського Союзу продовжила санкції проти Росії. Йдеться про всі економічні обмеження, запроваджені Європою проти РФ, починаючи з 2014 року.