Допомоги можна не чекати? В США спікер Джонсон назвав угоду про кордони "нежиттєздатною"

Читать на русском
Автор
6468
Шанси на отримання допомоги від США стають все більш примарними
Шанси на отримання допомоги від США стають все більш примарними. Фото day.kyiv.ua

Джонсон вимагає від колег-сопартійців "торпедувати" угоду щодо кордонів – і, фактично, допомогу для України також

Прибічник експрезидента США Дональда Трампа, спікер Палати представників Конгресу Майк Джонсон продовжує ставити палки в колеса Вашингтону у питанні затвердження допомоги Україні. Стало відомо, що він надіслав листа конгресменам-республіканцям, де поставив перед ними вимогу – фінансування допомоги Україні та безпеки кордону не повинно бути ухваленим.

Про це повідомило "Радіо Свобода" із посиланням на низку американських ЗМІ. Зокрема, Джонсон у письмі заявив, що угода про кордон нібито не має шансів бути ухваленою у Конгресі.

"Сенат не здатний досягти угоди. Якщо чутки щодо змісту чорнової угоди правдиві, законопроект буде нежиттєздатним у Палаті представників в будь-якому разі", – написав він.

Окрім того, Джонсон заявив, що республіканці найближчим часом планують посилити кризу навколо питання кордону. Палата представників незабаром спробує оголосити імпічмент міністру внутрішньої безпеки країни Алехандро Майоркасу, який відповідає за безпеку кордонів – і є людиною президента США Джозефа Байдена. Цікаво, що все це відбувається на тлі жорсткого конфлікту щодо питання кордонів, який спалахнув між штатом Техас та федеральним урядом Сполучених Штатів.

Тим часом голова республіканців у Сенаті заявив, що США повинні й далі допомагати Україні воювати з російськими терористами, оскільки це не благодійність, а життєво важливий для США інтерес. Військова допомога Україні напряму відповідає національним інтересам США, тому вона повинна бути продовжена.

Як повідомлялося раніше, через тяганину з виділенням фінансування з боку Конгресу США страждає не лише можливість Пентагону передавати нову зброю та боєприпаси, а й також обслуговувати вже передане.

При цьому відомо, що попри позицію адекватних республіканців допомогу Україні гальмує особисто Дональд Трамп. Він ставить власні політичні інтереси вище, ніж загрози від того, що Україна може програти.