В Білому домі закликали конгресменів не допомагати путіну та проголосувати за допомогу Україні

Читать на русском
Автор
869
Салліван нагадав, що допомога США дає Україні можливість оборонятися від терористів рф
Салліван нагадав, що допомога США дає Україні можливість оборонятися від терористів рф. Фото president.gov.ua

Якщо Конгрес не схвалить фінансування вчасно, постачання зброї до України можуть взагалі припинитися

У Білому домі закликали конгресменів якнайскоріше виділити додаткове фінансування для надання допомоги Україні. Кожний з конгресменів, який проголосує проти цього фінансування – фактично друг російського диктатора володимира путіна, оскільки допомагає йому виграти війну в Україні.

Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван на брифінгу 4 грудня. Він зазначив, що відмова Україні у допомозі в той період, коли вона зазнає труднощів, завдасть жахливої шкоди демократії.

"Будь-який член Конгресу, який не підтримує фінансування України, голосує за результат, який полегшить Путіну перемогу… Ми вважаємо, що це неправильний урок історії, і що кожен член Конгресу – демократ і республіканець – повинен проголосувати на підтримку цього рішення", – сказав він.

Салліван додав, що кошти для допомоги зараз закінчуються, тому якщо Конгрес не схвалить фінансування вчасно, постачання зброї можуть взагалі припинитися. США не зможуть надавати Україні озброєння з американських військових запасів.

"Ресурси, які Конгрес надав для України та інших потреб у сфері національної безпеки, зупинили російський поступ в Україні, допомогли Україні досягти суттєвих воєнних перемог, включаючи відвоювання понад 50% території, яку росія окупувала", – нагадав посадовець.

Як повідомляв "Телеграф", попри те, що в США зростає опозиція щодо допомоги Україні, американці продовжують знаходити причини для того, щоб не кидати нашу країну. Наприклад, через злочини росіян проти християн-протестантів.

Сполучені Штати Америки вважають головним завданням на поточний момент допомогти Україні пройти зиму. Тому Вашингтон прийняв рішення зосередитися на трьох пріоритетах надання допомоги Україні – це посилення української ППО, зміцнення енергетичної інфраструктури та створення запасів обладнання.