Telegraph: Європа повинна переозброїтися для перемоги над путіним, інакше вона програє

Читать на русском
Автор
1799
Російський диктатор планує відновити кордони "російської імперії"
Російський диктатор планує відновити кордони "російської імперії". Фото росЗМІ

Західні політики, на відміну від західних військових, поки що не розуміють, з ким вони мають справу

Якщо Європа хоче перемогти російського диктатора володимира путіна, який вдерся в Україну, вона повинна переозброїтися та стати більш організованою. В протилежному випадку за рахунок розхлябаності західних країн путін виграє війну в Україні, а всі його злочини зійдуть диктатору з рук.

Про це пише видання The Telegraph. Автор статті, журналіст Амброуз Еванс-Прічард, попереджує, що у разі перемоги путіна довіру до усіх ліберальних демократій у світі буде жорстко підірвано.

Колишній фахівець з оборонного планування Великої Британії Ян Бонд сказав Прічарду, що швидкої перемоги України вже не буде – час для неї втрачено; тому на Україну чекатимуть небезпечні часи. Російський терористичний режим збільшує оборонний бюджет на 70% у 2024 році, тоді як європейські санкції не працюють, а цінова стеля на російську нафту у 60 доларів – це фікція. Україна зі свого боку втратила 30% економіки, більшу частину важкої промисловості, 20% агровиробничих потужностей.

"Захід очікує, що країна вестиме наступальну кампанію проти російських траншей і мінних полів без прикриття з повітря, з неадекватним контрбатарейним вогнем, протимінним обладнанням і засобами радіоелектронної боротьби", – зазначив Еванс-Прічард.

Журналіст критикує Європу, оскільки вона зараз, на його думку, стикається з жорстоким ворогом, який планує не тільки повернути росії "царські кордони" – тобто, відновити території навіть не СРСР, а російської імперії – але й захопити частину країн Євросоюзу. Кремль не зацікавлений у мирному врегулюванні, він розглядає Україну і низку інших європейських країн, як штучні утворення, які створені ворогами росії та не мають права на існування.

Ян Бонд підкреслює, що саме тому немає жодного сенсу укладати будь-які договори із путіним, оскільки божевільний диктатор миттєво нападе знову, як тільки відчує, що він готовий. А професор Алан Райлі вважає, що війна взагалі пішла путіну на користь – тепер він може як завгодно виправдовувати репресії проти власних громадян.

На думку Райлі, санкції Заходу насправді взагалі не працюють. Російський режим може імпортувати все, що йому потрібно, через країни-прокладки – Туреччину, Казахстан, Середню Азію. А ще у Кремлі відчули смак крові та вважають, що Захід заслабів.

"Міністерства оборони Європи це розуміють. Є відчуття страху, що ситуація може повністю вийти з-під контролю. Вони знають, що необхідне масштабне переозброєння", – зазначив експерт.

Але, додав Райлі в розмові з Прічардом, західні політики відмовляються це зрозуміти. І це може у підсумку коштувати Європі дуже дорого.

Нагадаємо, в США вважають, що путін не укладе мир з Україною, поки не дізнається про результати виборів у США в листопаді 2024 року. Про це заявив високопосадовець Держдепартаменту США на тлі побоювань, що потенційна перемога колишнього президента Штатів Дональда Трампа може скоротити підтримку Києва з боку Заходу.