"Пробачити кривавий геноцид?": Подоляк зробив сильну заяву щодо мирних переговорів

Читать на русском
Автор
799
Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк
Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк. Фото dw.com

Це може тривати поки світ остаточно не захлинеться демократичною кров'ю

Підіймаючи тему мирних переговорів, росіяни ніби пропонують зберегти їм можливість і надалі вбивати, ґвалтувати людей та захоплювати території. А подібні розмови про переговори від представників демократичних країн також свідчать про бажання "миритись" з геноцидом та терором.

І це хочуть запропонувати Україні після більш як 600 днів кривавої повномасштабної війни. Таку заяву зробив радник керівника Офісу Президента України Володимира Зеленського Михайло Подоляк.

"Коли хтось у росії промовляє слово "переговори", він насправді прямо каже: "Не дайте нам програти, не дайте нам відповідати за злочини, збережіть нам можливості вбивати, ґвалтувати, захоплювати, змусьте Україну змиритися й стати на коліна", — зауважив він.

На думку Подоляка, коли хтось, хто комфортно сидить за тисячі кілометрів від війни та поважно розмірковує про чужі долі, пропонує Україні погодитися на "переговори/капітуляцію" після понад 600 днів кривавого геноциду, він насправді пропонує дозволити росії продовжити скоювати злочини, вирізати громадянське населення, вбивати глобальні правила. І це може тривати поки світ остаточно не захлинеться демократичною кров'ю й не визнає тиранів глобальними лідерами.

Кровожерливість росіян очевидна і з нею давно все зрозуміло, але, як пише радник керівника ОП, виникає питання:

"… що рухає окремими громадянами Країн Демократії, які так і не зрозуміли суті цієї війни, її природи та справжньої мети росії? І навіть не хочуть усвідомити мотиви тих, хто, втрачаючи близьких, захищає своє право на власне життя та свободу".

Раніше "Телеграф" писав, що керівник ОП Андрій Єрмак висловився щодо розмов про переговори з росією, яки випливають у західних ЗМІ. Він наголосив, що такі ідеї Заходу підкидають росіяни, водночас Україна на переговори з терористами не піде.