Тупа гра: Данілов висловився про розміщення ядерної зброї рф в Білорусі

Читать на русском
Автор
2566
Тактична ядерна зброя росії
Тактична ядерна зброя росії. Фото nokta.md

Росіяни намагаються шантажем досягти свого

Росія навряд чи розмістить ядерну зброю на території білорусі. піти на такий крок країна-агресор могла б лише з дозволу Китаю. Отримати такий дозвіл їм навряд чи вдасться.

Впевненість у цьому висловив секретар РНБО Олексій Данілов в програмі "Новий відлік" на Суспільному. Він вважає, що для росії такі забаганки і заяви — лише шантаж.

Ані росії, ані Китаю ядерна зброя у Білорусі не треба. Головна задача таких заяв, на думку Данілова — зупинення війни в Україні на умовах росії чи спонукання США до переговорів та домовленостей. Це також може бути сигналом, що росіяни прагнуть завершити конфлікт швидше, але на вигідних росії умовах: "це тупа гра росії", яка націлена на те, щоб примусити американців та британців "іти на перемовини з росіянами саме по їхньому кейсу".

Важливе: Лукашенко заявив про готовність прийняти не тільки тактичне, а й стратегічне ядерне озброєння

Раніше "Телеграф" розповідав, що рішення росії може свідчити про наміри відкрити "другий фронт". Російські наміри викликали бурхливу реакцію в світі — здебільшого політики невдоволені новим способом залякування. Невдоволення виразили навіть у російських політичних союзників — у Китаї. Розміщення ядерної зброї за межами країни вважають неприпустимим.