"Стерти Київ з лиця землі!" У росіян істерика через слова посла України про ядерну зброю

Читать на русском
Автор
1097
Ядерна зброя є не у всіх країн світу, Україна відмовилася від неї 1994 року Новина оновлена 01 лютого 2023, 08:32
Ядерна зброя є не у всіх країн світу, Україна відмовилася від неї 1994 року. Фото rg.ru

росія підписала Будапештський меморандум і порушила його через кілька десятиліть

Україна хоче одержати гарантії безпеки від країн світу. Київ не отримав повної підтримки у сфері безпеки від країн-учасниць Будапештського меморандуму, таких як США та Велика Британія після російського нападу. Зазначимо, що росія була однією з країн-підписантів.

"Це був поганий сигнал для всіх країн світу, які зрозуміли, що тільки ядерна зброя може врятувати їх від нападу такого агресора", — каже посол у Німеччині Олексій Макєєв в інтерв’ю з Deutsche Welle, зазначивши, що це є причиною почати дискусію. Він зазначив, що готових пропозицій у нього нема, але одну з ідей було представлено президентом — "Договір безпеки".

Важливо, щоб, на відміну від Будапештського меморандуму, який виявився не гарантіями, а запевненнями в безпеці, нова угода має бути підкріплена "конкретними інструментами, які допомогли б зробити так, щоб росія їх не порушувала".

Зазначимо, що Меморандум про гарантії безпеки Україні було підписано 1994 року між США, Британією, Україною та росією. Українські кордони та незалежність мали поважатися, учасники зобов’язалися не загрожувати силою і не використовувати зброю проти України, крім цілей самооборони (що відповідає спробам російського президента володимира путіна перед початком вторгнення заявити про нібито загрозу з боку України), не тиснути економічно. Якщо Україна стане жертвою агресії росії, — США і Британія мали домагатися дій з боку Ради безпеки ООН щодо надання допомоги Києву. Також у меморандумі є пункт про невикористання ядерної зброї як проти України, так і інших країн.

Порушити цей пункт активно закликають росіяни — вони вважають, що треба вдарити ядерною зброєю не лише по Україні, а по Британії. Слова посла вони подали так, нібито Україна просить надати їй ядерну зброю.

Коментарі щодо ядерної зброї
Коментарі щодо ядерної зброї

Окрім ударів по Україні, росіяни також упевнені, що "мавпою з гранатою" в цьому випадку виступають не вони, а також висловлюють думку про реальну політичну вагу Будапештського меморандуму.

У Росії хочуть знищити Україну
Про ядерну зброю для України
Україні дають зброю — думка росіян
Коментарі з росії про ядерну зброю

Російське вторгнення в Україну призвело до того, що годинник Судного дня ближче до півночі, аніж будь-коли. Вони визначають ризики глобального катаклізму, що може знищити світ. росія своїм нападом не лише порушила міжнародні домовленості, а й захопленнями АЕС призвела до проблем та ризику поширення радіоактивних матеріалів.