росію треба поставити на місце: британський генерал назвав завдання Заходу після війни

Читать на русском
Автор
2369
Ситуація з XX століття може повторитись Новина оновлена 28 грудня 2022, 07:37
Ситуація з XX століття може повторитись

Світ ризикує повторити помилки 30-х років минулого століття

росію потрібно стримувати і навіть більше — "заштовхувати" на своє місце по закінченні війни в Україні. Таку думку висловив колишній глава Генштабу Великої Британії генерал Річард Даннат.

У статті для The Daily Telegraph він порівняв світопорядок зараз із тим, що відбувалося у 1930-х роках, коли були спроби запобігти Другій світовій війні. Досвід попереднього року показує, що росію треба стримувати і підштовхувати до того, щоб вона погодилася зайняти своє місце у світі, – каже Даннат.

Місце росії має бути засноване на правилах і міжнародному порядку, встановленому після Другої світової. На думку військового, єдине, що залишилося західним демократіям — збільшувати військові витрати і зміцнювати кордон із росією, адже довіру до неї втрачено. Він також згадав, що західні лідери не вірили, що президент рф володимир путін віддасть наказ про напад на Україну, але не дивилися на ситуацію з його точки зору.

Раніше "Телеграф" публікував кілька варіантів прогнозів закінчення війни в Україні. Серед них як оптимістичні сценарії перемоги України на полі бою, так і варіант затяжної війни, для закінчення якої мають збунтуватися російські еліти.