Залишилися без важливого ресурсу: Китай поставив раптову підніжку росії

Читать на русском
Автор
2052
Відмова Пекіна, ймовірно, серйозно розлютила путіна
Відмова Пекіна, ймовірно, серйозно розлютила путіна. Фото Колаж "Телеграфу"

Китайці серйозно бережуть свої технології від потрапляння в чужі руки — навіть якщо ті належать нібито "союзникам"

Китай, один із центральних каналів якого нещодавно "позбавив" росію однієї з областей, знову підготував несподіваний удар у спину кремлівському уряду. Цього разу — у технологічному питанні, адже відмовився від продажу процесорів Loongson, на які в росії розраховували.

Про це повідомляють росЗМІ, посилаючись на особисті джерела, наближені до влади та місцевого ринку електроніки. Відмову, отриману росіянами, пов’язують із особливою скритністю китайців, які використовують продукцію Loongson у військово-промисловому комплексі країни.

Продукція цього виробника виробляється в КНР винятково для внутрішнього ринку, тож іноземні користувачі не мають доступу до неї. Китайці суворо дотримуються потреби тримати окремі секрети виробництва в таємниці.

При цьому, частина російських виробників, як стверджують журналісти, мала можливість протестувати китайські процеси. У рф сподівалися, що саме ця продукція зможе замінити чіпи Intel, які більше недоступні росіянам через введені Заходом санкції.

Варто зазначити, що мешканці країни-агресора вже не вперше звертаються за допомогою до Китаю. Більше того — одна із їхніх "передових розробок" для армії фактично є китайським товаром, лише злегка зміненим під потреби росії.