"росія не виграє війну": Шольц чітко висловився щодо підтримки України

Читать на русском
Автор
863
Шольц ще більше посилив офіційну риторику Німеччини щодо Кремля
Шольц ще більше посилив офіційну риторику Німеччини щодо Кремля

Путінський режим у Європі з кожним днем все більше втрачає позиції

Після гучного висловлювання прем’єра Угорщини Віктора Орбана щодо підтримки України у війні, відзначився черговою заявою і канцлер Німеччини Олаф Шольц. На його думку, росія не тільки не має, а й не зможе виграти нинішню війну, адже українській державі надають посильну допомогу усі західні країни.

Про це пише Spiegel, посилаючись на виступ політика на конференції СДПН у Котбусі (Бранденбург). Окрім іншого, Шольц пообіцяв, що офіційний Берлін не відступить від своєї підтримки України і надаватиме її "стільки, скільки знадобиться". До переліку такої допомоги увійдуть як військово-технічні, так і фінансові та гуманітарні аспекти.

"Зважаючи на підтримку Німеччини та інших країн-партнерів України, стає все більш очевидним, що росія не тільки не повинна виграти цю війну, а й не виграє її", — наголосив Олаф Шольц.

За словами політика, офіційний Берлін робить усе можливе, щоб протистояти рф на дипломатичному рівні. До здобутків Німеччини Шольц відніс спільну заяву з урядом КНР про неприпустимість використання "ядерки" в Україні, а також ухвалення підсумкової декларації саміту G20, яка засуджує дії росії проти української держави.

Цікаво, що подібне посилення риторики німецького канцлера практично збіглося з дуже скандальними одкровеннями експрем’єра Британії Бориса Джонсона. Нагадаємо, той розповів, що напередодні вторгнення рф Німеччина фактично була готова погодитися на розпад України та перемогу росії в цій війні.

Проте зараз Берлін справді є одним із головних союзників України. Лише минулого тижня наша армія отримала від німців нове постачання озброєння, до якого увійшли сучасні потужні тягачі.