Вибух на Кримському мості: Зеленський відповів, чи була рука України

Читать на русском
Автор
9010
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Український лідер розповів ту інформацію, яку знає про пошкодження незаконно збудованої споруди

Президент України Володимир Зеленський заявив, що "наскільки йому відомо", Україна не є замовником вибуху на Кримському мості, який стався 8 жовтня. Він відкинув усі припущення про те, що українські спецслужби могли це зробити.

Про це він повідомив в інтерв'ю канадському телеканалу CTV. За його словами, у росії є свої власні проблеми між військовими і спецслужбами, тож слід звернути увагу на ці розбірки.

"Ми цього (вибуху на Керченському мості – ред.) точно не замовляли, наскільки мені відомо. Вони (в росії – ред.) мають серйозні відносини між військовими та їх спецслужбами, розвідкою. Там багато вертикалів влади. Це велика система. У Радянському Союзі це був КДБ. Сьогодні вона складається з кількох гілок, які постійно вирішують, хто з них головний", — відповів він на питання про те, хто стоїть за підривом.

Як повідомляв "Телеграф" раніше, в ФСБ росії знайшли винних у підриві Кримського мосту — вони вважають, що за цим стоїть Україна. Вони навіть назвали конкретну відповідальну особу.

Американські компанії також поділилися знімками зруйнованого мосту з космосу. Вони опублікували супутникові фотографії одразу після вибуху.