Перемога може бути вже цього року: експерти дали цікавий прогноз

Читать на русском
Автор
5075
Війна в Україні
Війна в Україні

Думки різняться, але вважається, що перемога України значно наблизилася

На 227 день повномасштабної війни росії проти України ситуація на полі бою встигла кардинально змінитися. Збройні сили України активно наступають у східних та південних областях і кожного дня звільняють все нові території. Усе більше шансів є на те, що українські війська здобудуть перемогу до кінця 2022 року.

Про це йдеться в матеріалі британського видання "The Times". Вони посилаються на слова британського високопосадовця, який прогнозує, що ЗСУ з такими ж темпами, які можна побачити зараз, зможуть відтіснити російські війська на кордони 23 лютого "вже до Різдва", маючи на увазі католицьке свято 24 грудня.

Колишній командувач силами США в Європі Бен Ходжес погоджується з цією думкою. За його словами, переломним моментом остаточно стане деокупація Херсона і наближення до Криму, коли можна буде завдавати артилерійських ударів по цілям противника. Таким чином російські загарбники в Криму будуть у пастці.

"Зважаючи на все те, що ми бачимо, є відчуття колапсу, принаймні на Донбасі, і я вірю, що до кінця року російські військові будуть витіснені за лінію 23 лютого. Це армія, яка зазнала поразки", – зазначив Ходжес.

Проте, політолог Маттіа Неллес не вірить у закінчення війни в Україні до 2022 року. Усьому причина велике скупчення військ окупанта в Херсоні. Співробітник Міжнародного інституту стратегічних досліджень Франц-Штефан Гаді погоджується з тим, що ні Україна, ні російська федерація ще не вичерпали своїх можливостей і будуть переходити в більш вигідні тактичні і стратегічні позиції, щоб продовжити боротьбу наступного року.

"Температура вдарить на полі бою, солдатам стане важче діяти і їхня здатність проводити наступальні операції буде обмежена", – додав Гаді.

Як повідомляв "Телеграф" раніше, командувач Об’єднаними силами ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв розповів, наскільки можливий повторний наступ ворогів з Білорусі. За його словами, це може статися вже через 2-3 місяці.