Тисячі окупантів у "котлі", ЗСУ звільнили нові населені пункти: стали відомі подробиці

Читать на русском
Автор
5551
Бійці ЗСУ
Бійці ЗСУ. Фото Генштаб ЗСУ

Покинути Лиман окупанти вже не можуть

Нещодавно стало відомо, що Збройні сили України знаходяться вже на завершальних етапах оперативного оточення ворога в місті Лиман Донецької області. Українські військові взяли в "котел" близько 5 тисяч російських загарбників, які просили у свого керівництва вийти, але їм було відмовлено.

Про це розповів начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі телеканалу "FreeДом". За його словами, наступним важливим пунктом для звільнення може стати місто Кремінна. Гайдай додав, що наразі всі шляхи підвезення в Лиман боєкомплекту чи спокійного виходу цього угрупування з Лимана уже відрізані.

"По Лиману. Окупанти попросили у свого керівництва можливості вийти, на що отримали відмову. Тепер у них є три варіанти дій: чи спробувати прорватися, чи здатися, чи всім разом загинути. Там їх близько 5 тисяч, точної цифри поки немає", — наголосив голова ОВА.

Коментар Гайдая

Крім того, речник Східного угруповання військ Сергій Череватий повідомив, що бійці ЗСУ вже звільнили населені пункти Ямпіль, Новоселівка, Шандриголове, Дробишеве, Ставки — там тривають стабілізаційні заходи. Він підтвердив інформацію Гайдая щодо кількості окупантів в оточенні. Він вважає, що їх там приблизно 5-5,5 тисяч осіб.

"Там справді наші дані показували, що російське угрупування (в районі Лиману — ред.) налічувало кількість в районі 5-5,5 тисяч. Проте, активні бойові дії "відмінусовували" їх бойовий склад, а також деякі групи, які намагалися прорватися. Тобто встановлення точної кількості росіян поки потребує аналізу, щоб назвати точну цифру", — пояснює Череватий.

Лиман, Донецька область

Як повідомляв "Телеграф" раніше, в Інтернет-мережі розповіли, як живе місто Лиман під російською окупацією — там немає води, газу й електроенергії.