"Генпрокурора ЛНР" знищено, загинула і його заступниця: що відомо

Читать на русском
Автор
4901
РосЗМІ мають різну інформацію щодо стану "генпрокурора"
РосЗМІ мають різну інформацію щодо стану "генпрокурора"

"Бавовна" сталася в окупованому росіянами Луганську

У тимчасово окупованому Луганську, у самому центрі міста, мешканці почули потужний вибух. Як повідомляється, це сталося в будівлі так званого "генерального прокурора ЛНР".

Про це повідомило російське пропагандистське видання "РИА-Новости".

Деякі росЗМІ, такі як Telegram-канал "112" повідомляють, що серед загиблих— так званий "генеральний прокурор ЛНР" Сергій Горенко, який був у будівлі в момент вибуху. Український журналіст Денис Казанский заявив, що разом з "генпрокурором" загинула і його заступниця Катерина Стегленко.

Видання "Інтерфакс" також повідомило, що в екстрених службах бойовиків "ЛНР" підтвердили факт загибелі Горенка.

Трохи пізніше у "МВС ЛНР" підтвердили загибель Горенка та Стегленко.

Український журналіст Андрій Цаплієнко прокоментував ліквідацію "генпрокурора" фактами з життя колаборанта.

"Ймовірно, до 2014 був агентом російських спецслужб. Більше 20 років пропрацював в правоохоронній системі України. В 2013—2014 роках — начальник відділу розслідування злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків. На Донбасі це традиційно було дуже "хлібне місце". За кілька днів до повномасштабного вторгнення стріляв демонстративно, на камеру, з гаубиці по Станиці Луганській, яка тоді була під контролем України", — повідомляє журналіст у своєму Telegram-каналі.

Відео влучання ракети
Відео з місця подій, Луганськ

Як повідомляв "Телеграф" раніше, в окупованій Новій Каховці пролунали вибухи, внаслідок яких були ліквідовані склади росіян.