У "Мінськ" та "Нормандію" більше не віримо: Резніков розповів про ймовірне закінчення війни

Читать на русском
Автор
7395
Олексій Резніков про настання миру
Олексій Резніков про настання миру

Резніков не підтримує встановлення миру на ненадійних умовах

Після того, як українська армія перейшла в наступ у Харківській області й успішно звільнила від російських окупантів десятки населених пунктів, не вщухають суперечки щодо ймовірного скорого завершення війни.

Міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю інформаційній агенції "РБК-Україна" зазначив, що таким варіантам встановлення миру як "нормандський формат" або "Мінськ-3" вже ніхто не може довіряти: ні він сам, ні президент.

"Зараз якщо ми і будемо говорити про модель завершення цієї війни з перемогою України, то тільки з серйозними партнерами і серйозним розумінням архітектури безпеки для України в подальшому. Тому що було дві Чеченські війни в Росії, де вони після першої підписали мирну угоду і через два роки порушили умови цієї угоди. Тобто знову підступно напали на нещасну Чечню", — наголошує Резніков.

Крім того, він розповів про свої критерії розуміння завершення війни. Перший — формально-юридичний. Так, він уявляє всіх українських прикордонників на кордонах України, визнаних у 1991 році. Проте, життєво-реалістичний критерій він описав на прикладі відпустки.

"Коли ми з вами зустрінемося в аеропорту "Бориспіль", ви будете сідати на літак з членами своєї родини, вилітаючи, наприклад, до Туреччини, а я зі своєю дружиною буду вилітати, умовно кажучи, теж до Туреччини, і ми з вами будемо обговорювати, в якому готелі ви плануєте зупинитися на відпочинок. Або ні, навіть не до Туреччини. Я до Франкфурта, а ви – до Лондона, це означатиме, що British Airways і Lufthansa відкрили знову польоти по Україні".

За словами міністра оборони, він саме так уявляє відновлення миру в Україні.

Як раніше повідомляв "Телеграф", місто Куп'янськ на Харківщині звільняють від російських загарбників — у мережі з'явилися відео і фото від українських військових.