Кучма пояснив, чому путін розпочав війну проти України

Читать на русском
Автор
5449
Леонід Кучма стверджує, що до останнього не вірив у можливість вторгнення рф
Леонід Кучма стверджує, що до останнього не вірив у можливість вторгнення рф

Другий український президент наголошує на важливості підтримки нашої країни Заходом

Російський кривавий диктатор володимир путін міг ризикнути розпочати повномасштабну війну проти України, адже вірив у свою безкарність за цей вчинок. Такої думки дотримується другий президент України Леонід Кучма, частково підтверджуючи впевненість свого колеги Віктора Ющенка у тому, що насправді путіну ніколи не потрібна була наша земля.

Про своє враження від початку війни з росією та ймовірні причини, які рухали російським лідером, Кучма розповів в інтерв’ю "BBC Україна". Колишній політик підкреслив, що саме зараз дуже боляче вдарило по путіну.

За словами Леоніда Кучми, володимир путін не вірив, що отримає будь-яке покарання за повномасштабну війну в Україну.

"[путін] не вірив у згуртованість Заходу навколо підтримки України, не вірив у західні санкції, які здатні вкрай негативно впливати на росію", — пояснює другий президент.

Кучма впевнений, що нинішні удари по економіці росії серйозно підкосили як самого путіна, так і його впевненість. При цьому, припускає експолітик, цілком імовірно, що війни не сталося б: аби Захід зважився на превентивні санкції проти Москви.

Про своє враження від початку вторгнення Кучма говорить так: психологічно, як людина, яка вже пережила одну війну, він був готовий до подібного. Однак прихід російських військ все одно став для нього потрясінням. Він зізнається, що, швидше за все, до останнього вірив у залишки людяності у путіна.

Цікаво, що при цьому Леонід Кучма підкреслює — агресивність дій росії була помітна давно, і заперечувати її просто безглуздо.

"Щодо агресивної природи путінської росії у мене ілюзій теж не було ще з 2003 року, коли під час першої спроби московського зазіхання на український Крим я наказав стріляти на ураження, якщо росіяни таки спробують вдертися на наш острів Тузла, — говорить другий президент України. — І я розумів реальний рівень російської загрози, адже був непогано поінформований з різних джерел".

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, за що, на думку Віктора Ющенка, путін настільки сильно ненавидить Україну.

Також ми розповідали про те, хто найбільше винен у тому, що росія перетворилася на абсолютно тоталітарну державу.