росія при путіні не зупиниться: генерал США розповів, як треба закінчити війну в Україні

Читать на русском
Автор
8412
Генерал Марк Арнольд всіляко підтримує Україну
Генерал Марк Арнольд всіляко підтримує Україну

Росії може бути вигідним затягування війни на роки, тому так важливо цього не допустити

Російські окупанти вже можуть готуватись до тривалої оборони окремих ділянок фронту у війні з Україною. Проте ЗСУ варто докласти всіх зусиль для перемоги у цій війні. Єдино правильним шляхом для цього може бути винятково військова перевага, а не дипломатичний процес — щоб назавжди дати відсіч росії.

Така думка прозвучала від американського генерала Марка Арнольда, який пройшов війну в Афганістані та Іраку. Як розповів військовослужбовець в інтерв’ю "РБК-Україна", поки що війна в Україні ще не демонструє ознак затягування, але все може змінитися, адже це дуже вигідно Кремлю.

Арнольд пояснює, що продовження військових дій безпосередньо пов’язані з організаційними процесами всередині росії. Якщо допустити подібне, путін може оголосити мобілізацію, підтягнути резерви та розконсервувати всі можливі запаси техніки. До того ж розпочнеться процес виготовлення нового озброєння та боєприпасів до неї.

"Росія при путіні не зупиниться, — наголошує генерал армії США. — Навіть досягнуте шляхом переговорів припинення вогню буде лише тимчасовим. путін не хоче, щоб демократична Україна зміцнилася за рахунок сучасної зброї та великої професійно підготовленої армії".

Саме тому, переконує Марк Арнольд, Україні варто прагнути саме військової перемоги. Для цього передусім слід розумно підійти до виконання так званої "глибокої" операції. Її суть полягає в методичній "зачистці" транспортних вузлів, складів з боєприпасами та руйнуванні шляху постачання пального для російської армії. При цьому варто заважати рф не тільки доставляти, а й виробляти паливо.

Водночас Україна має подбати про найкраще озброєння для своєї армії, і це питання варто продавлювати на кожній зустрічі з іноземними партнерами, упевнений генерал.

Якщо цього вдасться досягти, перемога України неминуча. У свою чергу вона підірве довіру до путіна і, як наслідок, його влада в росії.

Зазначимо, що про можливість затягування війни в Україні раніше говорив і колишній генсек НАТО Андерс Фон Расмуссен. Він наголосив, що росіяни є свого роду "майстрами" у подібному веденні воєн, тому варто бути дуже обережними.

Також "Телеграф" розповідав, як зараз ситуація на різних ділянках фронту, розібратися в чому допомагають свіжі карти боїв в Україні. Крім цього, ми писали, що саме може допомогти переломити хід війни на користь української армії.