"Все зміниться до кінця року": Резніков назвав головну причину перелому війни

Читать на русском
Автор
6089
Олексій Резніков налаштований дуже позитивно
Олексій Резніков налаштований дуже позитивно. Фото Міноборони України

Ймовірно, вже найближчими місяцями українці насолоджуватимуться контрнаступом ЗСУ

Незабаром на українському фронті може різко змінитися ситуація — природно, на користь ЗСУ. Наші захисники здатні повністю взяти те, що відбувається під власний контроль вже до кінця 2022 року, вважає міністр оборони Олексій Резніков. Насамперед цьому сприятиме наявність високоточних ракетних систем HIMARS, які українці вже успішно застосовують для захисту Батьківщини.

Свою думку щодо перебігу російсько-української війни чиновник висловив в інтерв’ю з журналістами Financial Times. На думку міністра, за кілька місяців ЗСУ цілком здатні перейти у повноцінний контрнаступ, який чітко проглядатиметься.

При цьому Резніков сподівається, що західні партнери лише збільшать кількість систем HIMARS, які поставлятимуться для української армії. Це озброєння вже "змінило правила гри у війні", але для повноцінного подолання російських вояків на фронті наші захисники потребують додаткових одиниць зброї.

"Україна використовувала їх в останні три тижні для завдання ударів по російських складах боєприпасів далеко за лінією фронту, пошкодивши артилерійську машину рф", — підкреслив чиновник.

За його словами, зараз Україна щиро сподівається, що союзники поставлять HIMARS, які можуть дозволити робити точні удари на більшу відстань — до 300 км.

Також керівник Міністерства оборони заявив, що ЗСУ почали втрачати менше своїх військовослужбовців після того, як на їхньому озброєнні з’явилися ці ракетні комплекси. Все тому, що "химери" дозволяють вести винятково віддалені бої, не залучаючи до цього "живу силу".

Із тим, що HIMARS допоможуть Україні, згоден і російський політолог Андрій Піонтковський. Проте експерт попереджає, що ймовірні ескалації військового конфлікту продовжаться й надалі — особливо щодо двох конкретних міст.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зараз ситуація на різних напрямках фронту завдяки свіжим картам боїв в Україні.