"Є два символічні міста": Піонтковський розповів, що переламає хід війни

Читать на русском
Автор
34355
Андрій Піонтковський упевнений, що західна зброя допоможе ЗСУ якнайшвидше зламати російський наступ
Андрій Піонтковський упевнений, що західна зброя допоможе ЗСУ якнайшвидше зламати російський наступ

Напруга відчуватиметься як на східному, так і на південному напрямках

Російських загарбників у найближчому майбутньому буде жорстоко відкинуто з тимчасово окупованого Херсона на більш дальні позиції, а потім — і зовсім з території України. Одним із важливих чинників, який допоможе у цьому, це співпраця української та американської розвідок, а також застосування високоточних ракетних систем HIMARS. Насамперед така військова допомога стане незамінною для ЗСУ під час деокупації Херсона.

Таку думку висловив російський політолог Андрій Піонтковський. За його словами, перспективи звільнення Херсона в Україні дуже високі, повідомляє видання " Апостроф".

Експерт припускає, що перемога української армії на Херсонському напрямку буде величезним ударом для російських пропагандистів. Додатково це вдарить і по психіці звичайних росіян, які буквально зазомбовані прокремлівськими новинами. При цьому, найімовірніше, інертні маси людей нарешті зможуть усвідомити, що стратегічно диктатор путін отримав поразку.

Однак на те, що армія рф просто здасться, розраховувати не доводиться, підкреслює фахівець.

"Дивіться, ставки піднімають обидві сторони, — каже Піонтковський. — Два символічні міста з’явилися в цій сутичці: або Слов’янськ візьмуть росіяни, або Херсон візьмуть українці. Від цього дуже багато залежить під час нинішньої війни".

Слов’янськ потрібен путіну як така собі "проміжна" перемога і намагання уберегтися від того, щоб втрата Херсона не стала для його народу найбільшим розчаруванням.

Піонтковський вважає, що росіяни також можуть спробувати відібрати частину українських територій до повноцінних передач військового озброєння з боку США.

"Після цього [путін почне] активізувати всю свою західну агентуру, включаючи європейських лідерів, щоб нав’язати Україні підписання якогось нового договору, який залишить у руках путіна та ОРДЛО, та значну частину Запорізької та Херсонської областей, — припускає Андрій Піонтковський. — Ось це і збирається продавати своєму народу як перемогу".

Натомість, коли ЗСУ дійдуть до Херсона і відкинуть окупантів, фактично "кожному собаці" в росії стане зрозуміло, що путін програв.

Варто зазначити, що за останній тиждень в Україні почастішали випадки знищення баз окупантів — як, наприклад, у Новій Каховці, через що стеруть росіяни. Це також робота американських HIMARS. Також Київ веде переговори зі США, щоб отримати потужніші установки для їх використання на фронті.