"Стингери", гаубиці та гранати: Німеччина відзвітувала про підготовку військової допомоги Києву

Читать на русском
Автор
3094
Німецькі гаубиці Pzh 2000 дуже ефективні на фронті
Німецькі гаубиці Pzh 2000 дуже ефективні на фронті

До списку входить як летальна техніка, так і медична допомога

У Німеччині остаточно розібралися з проблемами у постачанні озброєння для ЗСУ та вже оприлюднили список чергової партії військової допомоги, яку готують передати Україні. У загальному списку близько п’ятдесяти позицій, частину з яких складають гаубиці Panzerhaubitzene 2000, а також ракети для ПЗРК Stinger.

Весь список був оприлюднений на сайті Бундестагу, передає "Телеграф". Німецькі чиновники наголошують: жодних термінів передачі не озвучуватимуть через міркування безпеки — цю інформацію повідомлять вже після успішної доставки озброєння українським воїнам.

Зазначається, що загальна сума, виділена на модернізацію військової техніки Берліном, дорівнює 2 млрд. євро. Левова частка цих грошей буде витрачена на озброєння для України.

Серед найважливіших позицій, які представлені в німецькому списку, значаться 7 самохідних гаубиці Pzh 2000, 100 тисяч ручних гранат, 500 ракет для зенітних комплексів Stinger, а також 2,7 тисячі протиповітряних ракет "Стріла". Також у переліку вказано майже 15 тисяч протитанкових мін та безліч боєприпасів до різної стрілецької зброї.

Також до списку увійшли:

- 100 кулеметів MG 3 з 500 запасними стволами та затворами;

- 5300 зарядів вибухової речовини;

- 100 000 метрів детонуючого шнура та 100 000 вибухових капсул;

- 350 000 детонаторів;

- 10500 артилерійських боєприпасів калібру 155 мм.

Крім цього, Німеччина спільно з Естонією хоче передати Україні мобільний польовий госпіталь і величезну кількість різної гуманітарної допомоги — це і медичні препарати, і сухпайки, і амуніція для української армії. Не залишаться наші захисники і без додаткових поставок палива, частина з яких уже здійснюється в Україну.

Робота із західними партнерами щодо отримання необхідного озброєння триває. Також інші країни надають інші види допомоги. Як, наприклад, Польща, яка висловила готовність підготувати українських саперів до нелегкої та копіткої роботи з розмінування території.