Парад зрадників: СБУ підозрює у держзраді помічника українського нардепа

Читать на русском
Автор
9534
Чоловік під час допитів докладно розповідає про роботу на російську агентуру
Чоловік під час допитів докладно розповідає про роботу на російську агентуру

Росіян цікавили внутрішні та зовнішні політичні настрої в Україні

Співробітники Служби безпеки України після заяв про держзраду нардепа Андрія Деркача затримали за такою самою підозрою ще одного високопосадовця, наближеного до Верховної Ради. Помічник-консультант одного з народних депутатів на допитах зізнався, що деякий час тісно співпрацював з агентами російської ФСБ, надаючи на їхній запит необхідну інформацію про політичне та дипломатичне життя України.

Як повідомляють у пресслужбі СБУ, чоловіка "завербував" співробітник 9-го управління 5-ї служби ФСБ Юрій Водолазкін. Потім із помічником депутата почав працювати безпосередньо керівник підрозділу Дмитро Зубарєв. За даними деяких ЗМІ, російським шпигуном в українському політикумі міг стати помічник-консультант "слуги народу" Юрія Здебського.

Чоловік збирав і близько двох разів на тиждень передавав дані про політичні події всередині країни, підготовку документів для міжнародного співробітництва, рішення щодо проведення АТО/ООС, а також плани на зміцнення кордону з росією. Співпрацював він безпосередньо і навіть мав власний позивний у ФСБ — "Атлант".

Звичайно ж, займався цим він не скільки через внутрішні переконання, а за гроші. Щомісяця йому виплачували за отриману інформацію 1,5-4 тисяч доларів США.

Наразі йому вручено підозру про держзимену, він перебуває під вартою. Матеріали розслідування вже перебувають на розгляді у суді.

Додамо, що джерела "Цензор.Ні" стверджують — під слідством знаходиться помічник нардепа від "Слуги народу" Юрія Здебського. Ім’я самого фігуранта справи не розкривається.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв, що у червні СБУ змогла викрити цілу мережу російських агентів, які, працюючи в органах державної влади, зливали важливі дані росіянам.