"Цунамі накриє і вас": Зеленський яскраво виступив із промовою на європейському фестивалі

Читать на русском
Автор
3594
Зеленський закликав австрійців бути уважнішими до війни в Україні
Зеленський закликав австрійців бути уважнішими до війни в Україні

Нинішня непроста ситуація з продовольством може торкнутися кожного

Злочинна російська влада взяла в заручники мільйони людей у всьому світі, заблокувавши Україні вихід із портів у Чорному морі. За словами українського лідера Володимира Зеленського, така агресивна поведінка путінського режиму стала загрозою реального світового голоду. Якщо його вдасться уникнути, то продовольча криза явно трапиться, переконаний політик.

Про це президент розповів під час виступу перед учасниками фестивалю цифрових технологій та медіа 4Gamechangers, що проходить 1 липня у австрійській столиці Відні. Зазначимо, що Зеленський з’явився перед гостями заходами вже у звичному для себе онлайн-форматі.

На думку президента, зараз від росії та її дій в акваторії Чорного моря залежать мільйони життів людей не тільки в Європі, а й в Азії, а також Африці.

"Ми всі в заручниках. Ви — у неї [у росії — ред.] у заручниках, — наголосив політик. — Адже якщо не зняти цю загрозу голоду, якщо не розблокувати Чорне море негайно, то результатом продовольчої кризи буде таке міграційне цунамі, яке накриє і вас".

Також Зеленський зазначив, що не лише блокування кораблів з українським зерном є нині загрозою, що йде від росії. У цей же список він включив пропаганду, теорії змови, а також масштабні кібератаки, які здійснюють російські хакери.

Підсумовуючи сказане, президент висловив надію на швидку перемогу України та всієї Європи загалом, щоб демократія нарешті перемогла.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, що у Кремлі всіляко намагаються відхреститися від розкрадання зернових з України. І це — у той час, коли вивіз зерна з українських портів підтверджується і офіційними заявами окремих російських політиків, і супутниковими знімками.