Одна з європейських країн вимагає "жорсткої" позиції щодо вступу України до Євросоюзу

Читать на русском
Автор
3640
Єврокомісія має обговорити питання кандидатства в ЄС для України 17 червня т
Єврокомісія має обговорити питання кандидатства в ЄС для України 17 червня т

Єдиної думки щодо членства України у країн ЄС досі немає

Представники уряду Нідерландів закликають представників Єврокомісії виявити "жорсткість", вирішуючи питання щодо надання Україні статусу кандидата на членство. Як відомо, перше засідання з цієї теми має відбутися вже у п’ятницю, 17 червня.

За інформацією видання EUObserver, у Нідерландах не висловлюються проти розширення Євросоюзу і навіть включення до нього України. Проте політики хочуть справедливості та виконання необхідних вимог українською владою.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

На думку нідерландців, рішення Комісії має складатися із "справедливих та суворих умов", які визначать подальший рух України вперед. Серед іншого така інформація має містити відомості про реформи, що доведеться впровадити у життя перед повноцінним членством у Європейському Союзі.

Повідомляється, що перелік вимог займає близько двох сторінок. Серед питань є криміналізація вираження ненависті до представників ЛГБТК+ та багато чого іншого.

Варто зазначити, що Нідерланди початково відносять до групи країн (разом із Португалією та Данією), які мають сумнів щодо необхідності надання статусу кандидата на членство в Євросоюзі для України.

Нагадаємо, раніше про перелік вимог до виконання говорив і журналіст Рікард Йозвяк. Також він зазначив, що разом із Україною статус кандидата може отримати Молдова, а ось до Грузії знайшлося чимало запитань.

Тим часом глава українського МЗС Дмитро Кулеба пояснив, чому для України така важлива євроінтеграція.