"Велика сімка" допоможе убезпечити Україну: Зеленський розповів про історичний документ

Читать на русском
Автор
5293
Президент вважає подібний крок дуже важливим
Президент вважає подібний крок дуже важливим. Фото president.gov.ua

Союзники не залишать Україну в біді

Країни "Великої сімки" допомагають Україні скласти документ, який містить гарантії безпеки для нашої держави. За словами президента Володимира Зеленського, дипломатична робота у цьому напрямку вже активно ведеться всіма сторонами, зацікавленими в угоді.

Про це і не тільки український лідер розповів у неділю, 11 червня, під час виступу на азіатському саміті з безпеки Shangri La Dialogue. Зеленський говорив про важливість захисту України проти російської агресії, адже інакше апетити Кремля не зменшаться.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

За словами Зеленського, погодження та підписання такого документа допоможе українцям у майбутньому жити без страху, що війна може знову повторитись.

При цьому політик упевнений, що вся подальша міжнародна політика та риторика залежатиме від війни в Україні. Саме на полі бою наші захисники зараз "пишуть" майбутній порядок існування цивілізованого світу.

Також Володимир Зеленський наголосив, що одна з масштабних кампаній росії розрахована на дискредитацію будь-яких міжнародних союзів, у тому числі НАТО. На його думку, російські пропагандисти намагаються довести, що воюють в Україні саме з Альянсом.

"Але ця війна — далеко не тільки Європа, — зазначив президент. — Йдеться про глобально важливі речі".

Як приклад, Зеленський призвів до серйозної загрози країнам Азії та Африки залишитися без необхідного продовольства. Таким чином, багато людей у всьому світі може очікувати голод.

Додамо, що саміт Shangri La Dialogue проводиться у Сінгапурі з 10 по 12 червня.

Раніше "Телеграф" розповідав про взаємне непорозуміння між Вашингтоном та Києвом щодо попередження Заходу про підготовку рф до війни задовго до вторгнення. Уряди обмінялися невеликими "шпильками", залишившись при своїх думках.

Також ми писали, які реальні цілі переслідує росія в нинішній війні проти України.