путін у розмові з Ердоганом нахабно збрехав щодо Маріуполя

Читать на русском
Автор
8517
Ердоган обговорив з путіним війну в Україні
Ердоган обговорив з путіним війну в Україні. Фото gazeta.ua

Цинізм російського диктатора зашкалює

Російський президент володимир путін під час телефонної розмови з турецьким колегою Реджепом Ердоганом заявив, що у Маріуполі не ведуться бойові дії й українські військові мають скласти зброю.

Слова диктатора цитує пропагандистський Telegram-канал "РИА Новости".

Оперативно про головне читайте у нашому Telegram

Зазначається, що під час розмови російський диктатор запевнив Ердогана, що жодних бойових дій у заблокованому Маріуполі немає. Саме тому, на переконання путіна, Київ з гуманітарних міркувань має віддати наказ, щоб українські військові на "Азовсталі" склали зброю та здалися у полон.

Цинізм президента країни-агресора не має меж настільки, що він пообіцяв Ердогану "гарантувати життя та медичну допомогу військовополоненим".

Тим часом Ердоган заявив, що Туреччина продовжить докладати всіх зусиль, щоб покласти край війні, яка завдає шкоди всім.

Варто зазначити, що слова путіна про "відсутність бойових дій у Маріуполі" не можна назвати ніяк інакше, як брехнею. Адже саме російські окупанти систематично зривають плани евакуації мирних жителів, обстрілюючи гуманітарні коридори.

Нагадаємо, що з моменту вторгнення російської армії у Маріуполі внаслідок обстрілів загинули вже 20 тисяч мирних жителів. При цьому у місті досі залишаються ще близько 100 тисяч людей, яких окупанти залякують та шантажують.

Тим часом супутники фіксують все більше братських могил на околицях Маріуполя — найбільша з них має довжину у 300 метрів.