За захист Мукачевого? Пафосне нагородження Тищенка викликало шквал негативу серед українців

Читать на русском
Автор
32522
Нардепа, закутаного в балаклаву, майже одразу ж підняли на сміх. Новина оновлена 16 червня 2022, 10:38
Нардепа, закутаного в балаклаву, майже одразу ж підняли на сміх.

Політик отримав пістолет за допомогу військовим

Під час російської агресії проти України не лише прості українці, а й багато політиків вирішили взяти участь у спротиві окупантам. Щоправда, деякі представники вітчизняного політикуму намагаються робити на цьому власний політичний піар.

Так, з’явилося відео нагородження іменним бойовим пістолетом системи Стечкіна народного депутата України від партії "Слуга народу" Миколи Тищенка.

Чому росії не виграти війну проти України?

Очевидно, намагаючись надати собі мужнього вигляду політик чомусь надів балаклаву, що повністю приховувала його обличчя. Втім, такий бравий вигляд не обдурив українців і в мережі вибухнули глузуваннями з нардепа, говорячи, що нагородження, зроблене від імені батальйону "Архангел Михайло", було за героїчний захист Мукачево.

Тим самим користувачі згадували скандал, який спалахнув на початку квітня, коли політик після обіду у львівському ресторані пішов не заплативши за рахунком. Тобто, яким чином Микола Тищенко допомагав українським захисникам, перебуваючи на Західній Україні – загадка.

Однак це виявилося лише початком історії, ЗМІ виявили інтерес до того, хто за які заслуги вирішив нагородити одіозного нардепа. Але від цього нагородження відхрестилися один за одним Міноборони України, Управління держохорони та ГУР МО України.

Зрештою, поспішили заявити про свою непричетність до нагородження Миколи Тищенка у МВС України, зазначивши, що відомство має право нагороджувати нагородною бойовою зброєю лише поліцейських та військовослужбовців.